01.11.2017.

Veganstvo i hedonizam idu zajedno

42 magazin
Promo

Da li ste znali da je danas Svetski dan vegana?

mandala restoran

Ovaj dan obeležava se danas širom sveta, a ustanovio ga je Luis Volis, direktor Veganskog udruženja Velike Britanije, 1994. godine.

Veganstvo označava filozofiju i način života koja teži isključiti – koliko god je to moguće i praktično – sve oblike okrutnosti i iskorištavanja životinja za hranu, odeću i bilo koju drugu svrhu.

mandala restoran

Veganska ishrana temelji se na žitaricama, mahunarkama, voću i povrću. Vegani ne jedu meso, ribu, morske plodove, jaja, mleko, mlečne proizvode, med, niti nose stvari od krzna, vune, kostiju, kože, korala, bisera i bilo kojih drugih materijala životinjskog porekla. Mnogi vegani takođe izbegavaju proizvode testirane na životinjama. Veganstvo se razlikuje od vegetarijanstva po tome što je svedeno u potpunosti na biljnu prehranu, dok vegetarijanci jedu i neke proizvode životinjskog porekla, ako se pri dobijanju tih proizvoda životinje ne ubijaju, npr. jaja, med, mleko i sl.

Veganstvo označava filozofiju i način života koja teži isključiti – koliko god je to moguće i praktično – sve oblike okrutnosti i iskorištavanja životinja za hranu

Mandala restoran je idealno mesto gde možete uživati u novim specijalitetima najboljeg veganskog kuvara na svetu Chada Sarnoa. Uz već poznate ukuse, gosti restorana imaju priliku da iskuse nova veganska i organska jela koja su osmišljena tako da svojim kvalitetom pomognu organizmu da se izbori sa lošim spoljnim uticajima uz efekat detoksikacije, pred početak zime.

Mandala restoran je posvećena pružanju inovativnog kulinarskog koncepta gradu Beogradu sa akcentom na lokalnim sastojcima, zdravlju, wellnessu i zajednici.

Njegova ideja jeste da pokažu da se zdravo i ukusno međusobno se ne isključuju. Restoran Mandala neprestano pronalazi najbolje primere te sinergije.

mandala restoran