28.10.2017.

VIKEND-RECEPT: Bundeva od koje ide voda na usta

42 magazin
Unsplash

Taman pred Halloween party!

0001

Znate da od bundeve možete da napravite tortu, hleb, potaž i šta god poželite. Sve to je fenomenalno, nema šta, ali! Po izboru 42, najfenomenalnija poslastica od ove jesenje namirnice je i najjednostavnija za pripremu. Svaki put se iznova iznenadimo ukusu i pitamo se zašto mesecima zaboravljamo na nju, ali odgovor leži u činjenici da do jeseni i nema pravih bundeva. Ako zovete goste, cela kuća će vam mirisati s vrata i svima će odmah krenuti voda na usta. To smo testirali i tako je i bilo. Možete nam verovati na reč, al’ još bolje je da sami isprobate. Kupite dve ili više bundeva, jednu ispecite, a ostale iskoristite kao dekoraciju kroz nekoliko dana za Halloween. Sledi pečena bundeva.

Sastojci
‒ 1 bundeva
‒ šećer, po potrebi
‒ cimet, po želji

Priprema
1. Bundevu isecite na trouglove željene veličine.
2. Očistite je od vlakana i semenki.
3. Svaki krišku izbockajte nožem ili viljuškom i stavite u posudu za pečenje.
4. Pecite 35-40 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
5. Kada je izvadite, uzmite čačkalicu i ukoliko ona lako uranja u bundevu, spremna je za serviranje.
6. Pospite je šećerom i cimetom, po ukusu i želji.

P.S. Bundevu nazivaju domaćom bananom zbog njenog nutritivnog sastava, pa ne mora da vas grize savest ako preterate s količinom – slobodno navalite!