15.09.2017.

VIKEND-RECEPT: Čokoladna bomba!

42 magain
Unsplash

Možda niste neki kuvari, al’ nije loše da znate kako se pravi čokoladna torta. Ko zna, možda vam zatreba baš za vikend pa iznenadite sebe ili nekog ko vam svrati

čokoladna torta

Kada vam padne šećer ili želite nekog da fascinirate, a znate onu čuvenu izreku koju nam govore bake: Ljubav na usta ulazi – ne razmišljajte dugo, sve što vam treba je čokoladna bomba u ustima! Možda je lakše da kupite čokoladu u prodavnici, ali ovaj duži put je zagarantovano slađi, zato predlažemo da ga testirate u svojoj kuhinji. Prava čokoladna torta u nekoliko redova, sa čokoladnim filom koji se između njih topi jeste 42 predlog za ovaj vikend.

Sastojci
– 300 g čokolade za kuvanje
– 300 g putera
– 120 ml slatke pavlake
– 200 g brašna
– 70 g kakao praha
– 1 prašak za pecivo
– 120 ml mleka
– 120 ml vode
– 2 jaja
– 150 g šećera

Priprema
1. Istopite puter i pomešajte ga sa šećerom.
2. Mikserom mutite smesu, dodajte jedno po jedno jaje dok smesa ne postane glatka, a zatim brašno, vodu, mleko, prašak za pecivo i kakao.
3. Smesu podelite na dva dela, te obe kore pecite po 30 minuta u rerni na 175 stepeni.
4. Slatku pavlaku zagrejte, dodate čokoladu i puter i mešajte dok se ne sjedine sastojci.
5. Fil ostavite dvadesetak minuta u frižideru.
6. Naizmenično ređajte kore i fil, a za kraj prelijte rastopljenom čokoladom.

P.S. Dodajte malo čili papričice u čokoladnu glazuru za pravu eksploziju u ustima!