15.09.2017.

Verujte, u pitanju je pure love!

Sanja Vuletić
Promo

Prvog dana septembra začuje se prvo školsko zvono za đake, ali i zvuk startne pištaljke za roditelje – zato je tu verni član porodice na četiri točka koji ima i ime i nadimak

20170906_145120

Trka sa vremenom počela je na samom startu, već prvog dana školske godine i to đaka prvaka. Stići na vreme, ukomponovati i sve druge obaveze i dodatne aktivnosti, školicu fudbala, časove engleskog, rođendane novih i starih drugara… Uz to ne zaboraviti Malenu i njen vrtić, vožnju biciklom u parku, koji by the way nije ni blizu svega pomenutog, a ukoliko je ikako izvodljivo, ubaciti i moju opremu za fitnes, kako bi učinila i sebi plezir. Ili je to u ovom momentu luksuz? I pre nego što sam krenula sa čupanjem kose, shvatila sam da mogu da se oslonim na njega: pouzdanog, sigurnog, zbog čega hvatam zavidne poglede drugih mama, njega koji mi pruža osećaj užitka, a nema veze sa milionima i bitkoinima. Sada razumem drugaricu koja je pod histerijom dnevnih obaveza svoje dece izgovorila rečenicu: „Kada bi me ovih dana neko ucenio, rekla bih sve nosi iz kuće, samo njega mi ostavi!“

Ukoliko ste inače klaustrofobični, ovaj je auto idealan za vas. Visoki krov daje utisak prostranstva i nekako se lakše diše

Ukoliko ste pomislile da je u pitanju idealan partner, pogrešna asocijacija. Ovih dana jedino razmišljam o svom automobilu. Iskreno, nisam ni sama sigurna šta je to što najviše volim na svom Fiatu 500L… Možda je na prvom mestu gepek, taj ogroman prostor u koji staje sve gorepomenuto, a kada je dan za sedmičnu nabavku, još desetak velikih papirnatih kesa koje se lagano smeste kada se obore zadnja sedišta. Razmišljam da srušim sopstveni rekord kada za vikend krenemo do bake i ponesemo joj džak sa paprikama, uz pomenuti bicikl i trotinet, kako se spremanje ajvara ne bi pretvorio u iritirajuće gunđanje – dosadnooo je, kada ćemo kući.

Malo troši, i ono što je posebni šmek jeste da ima start@stop sistem, idealan za gradsku vožnju

Kada već pominjem decu, moram da priznam da je sigurnost ovog modela bio jedan od važnih razloga na njegovoj listi karakteristika. Dakle, prostran, siguran, šarmantan, pravi porodični auto i ono što je nama ženama najvažnije (ako smo zaista iskrene) neodoljivi italijanski dizajn. Spolja atraktivan, savremene sportske linije, bez nenametljivih detalja, a iznutra pažljivo odabrani kvalitetnih materijali i kombinacije boja. Još jedna važna ženska opaska jeste da ima dovoljno pregrada za sitnice nama bitne, a i ručna se lako spušta. Zašto je to važno? Da li da vam kažem da sam pre nekoliko godina jurila muškarce na parkingu da ih zamolim da mi spuste ručnu jer ju je moj snažni dragi tako povukao, da nije bilo šanse da je mrdnem ni za milimetar. Dakle, ručna koja se spušta na dodir.

Ukoliko ste inače klaustrofobični, ovaj je auto idealan za vas. Visoki krov daje utisak prostranstva i nekako se lakše diše. A zvuk? Vrhunski. Muzika je ono što najčešće vraća osmeh na lice, tako da je pun pogodak odličan Beats audio-sistem koji je konstruisan uz pomoć čuvenog hip-hopera Dr Drea. Idemo dalje? Malo troši, i ono što je posebni šmek jeste da ima start@stop sistem, idealan za gradsku vožnju. Znate ono, motor se gasi na semaforu dok stojite i tako i praktično pokazujete da ste ekološki osvešćeni. A što se tiče vožnje na otvorenom putu, najjači utisak mi je da je udoban i tih, a neki drugari koje smo vozili na zadnjem sedištu kažu da su klupe kraljevske, tako da imate osećaj da krstarite auto-putem.
Ukratko, machina za sve segmente vašeg života.

Sada razumem drugaricu koja je pod histerijom dnevnih obaveza svoje dece izgovorila: „Kada bi me ovih dana neko ucenio, rekla bih: sve nosi iz kuće, samo njega mi ostavi!

20170906_141425

Meni je upravo taj italijanski momenat presudan, posebno kada uspemo da se organizujemo (bez dece) u neki provod, pa kada po povratku zateknemo radoznale istomišljenike zalepljene za stakla koji pokušavaju da se uvere zašto je sve više onih koje su lude za njim. I na kraju, da vam otkrijem tajnu zaljubljenika Fiata, sve je više onih koji im nadevaju simpatične nadimke i daju im lični pečat. Verujte mi, pure love made in Serbia!