15.09.2017.

Uređenje dečje sobe je igra za odrasle

42 magazin
Pinterest, Instagram

Inspirišite se maštovitim rešenjima dečjih soba kako biste sami stvorili savršen prostor za vaše najmlađe

dečje sobe

Kada u životu dođete do projekta dečja soba, onda verovatno ne znate šta biste pre okrečili, dodali i napravili kako biste skockali pravi kutak za najmlađe članove vaše porodice i najbolje što imate shodno mogućnostima. Bilo da je to prva soba za novog člana ili prostor usklađujete sa uzrastom jer vaše dete polazi u školu – ne sumnjamo da uživate u igri za odrasle koja se zove uredi kutak za mališane. Njihova soba je njihov dom u malom, u njemu se igraju, razvijaju kreativnost, rešavaju prve zadatke, druže se i sanjaju, zato pažljivo birate svaki detalj.

dečje sobe

Već na početku bi trebalo da napravite plan sobe, da razmislite o potrebama vašeg deteta i u skladu s tim organizujete prostor između njegova četiri zida. Trebalo bi da imate tri u jednom – prostor za spavanje, igru i učenje. Zatim krenite od boje zidova i ključnih komada nameštaja koje ćete međusobno povezati. Ako je nameštaj jarkih boja, onda predlažemo da se opredelite za neutralnu boju zidova – belu i svetlosivu sa geometrijskim tapetama u jednom delu. Ukoliko ste se odlučili za neutralne tonove nameštaja, onda bi trebalo razigrati prostor detaljima u boji – dekorativnim jastucima, šatorima a uzmite u obzir i igrčke.

Inspirišite se najzanimljivijim rešenjima dečjih soba iz galerije koja sledi kako biste kreirali jedinstven prostor u kome će vaše dete uživati, ali i vi sa njim.