13.02.2017.

SVETSKI DAN DECE OBOLELE OD RAKA

#ijaseborim

Povodom Svetskog dana dece obolele od raka, 15. februara, Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR organizovaće humanitarne skupove na trgovima, glavnim ulicama i šetalištima u 40 gradova širom Srbije.

NURDOR će obeležiti ovaj značajan datum i novom akcijom I ja se borim! – Stare stvari za novu nadu, a prikupljena sredstva biće namenjena drugoj fazi izgradnje novog dečjeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu. Sve informacije o humanitarnoj akciji Stare stvari za novu nadu biće dostupne na zvaničnoj internet stranici Udruženja www.nurdor.org.

Tačno u 13 časova biće pušteni baloni podrške za sve mališane koji se leče i u znak sećanja na male superheroje, a centralna manifestacija u Beogradu biće organizovana od 12 do 14 časova na Trgu Republike.

foto-nurdor1

Kampanja I ja se borim, koju je Udruženje pokrenulo početkom 2016. godine, ima za cilj podizanje svesti javnosti o malignim oboljenjima kod dece i pozivanje na podršku velikom projektu od nacionalnog značaja – izgradnji novog dečjeg hemato-onkološkog odeljenja pri Klinici za dečje interne bolesti u Nišu.

foto-nurdor