04.04.2018.

Vodič kroz parfeme s mirisom duvana

Isidora Nedić
Pinterest, Instagram

Koliko se često svađate s prijateljima, rodbinom ili partnerima zbog toga što vam smeta miris duvana? Poprilično, zar ne?

duvan parfemi

Iako smo i mi #tobacco hejteri, postoji jedna verzija mirisnog opusa ove inače veoma štetne biljke koju možemo da tolerišemo – a to je ona parfemska.

Biljka duvana ima više od 30 podvrsta, a u parfemskoj industriji koristi se pretežno Vrginia tobacco koja raste u divljini. Njen miris je topao, a često pomešan s medom, cimetom te drugim začinima. Deluje misteriozno, uzbudljivo i upečatljivo, a ovo su naši parfemski favoriti kojima je upravo ovaj zanimljivi sastojak prodajni pečat:

Viktor & Rolf Spicebomb

duvan parfemiSpicebomb je mirisna granata, ali na dobar način. Namenjen je muškarcima, mada se može okarakterisati i kao uniseks miris. Duvan u parfemskoj bombi Viktora & Rolf pomešan je sa mirisom grejpfruta i začinskim biljkama, te se oseća u nijansama. No, te nijanse su dovoljno jake da budu prepoznatljive, pa je zbog toga ovaj miris pravi-pravcati chick magnet.

Ali verovatnije zbog toga što će dame poželeti da vam ga ukradu.

Tom Ford Tobacco Vanille

duvan parfemi
Kada prođete pored nekog ko nosi ovaj parfem, momentalna asocijacija biće vam duvan za lulu sa aromom vanile. Dakle, ovaj miris je doslovno predivan miks duvana i kolača od vanile – ukusan, sladak i sofisticiran u isto vreme.
Jak, postojan i generalno opijajući, Fordov Tobacco Vanille je idealniji za jesen ili zimu jer bukvalno greje svojim notama, mada, i tople letnje noći, ponekad, valja učiniti vrelim. U tome će vam ovaj parfem definitivno pomoći.
Le Labo Santal 33

duvan parfemi
Ah da, kultni favorit sa 33 sastojka uključuje i – duvan. UPOZORENJE: ako nabavite ovaj parfem, budite spremni na to da će vas zaustavljati na ulici, u restoranima, trljati se o vas u prevozu i pitati vas – KOJI JE TO PARFEM? Ima nešto, nešto čudnovato kod mirisa Santal 33, a što razluđuje ljude.
Duvan je u ovom parfemu mešan s kardamomom, mirisom kože i sandalovinom, u upravo zbog ovakve mirisne kombinacije, ovaj parfem svrstan je u listu najboljih za 2017.

Maison Martin Margiela Jazz Club

duvan parfemi
Jazz Club miriše na atmosferu. Zamislite da sedite u kožnoj fotelji, u zadimljenom baru, čuje se džez, a vi pijete viski. E takav je ovaj parfem. Šot samopouzdanja u flašici.
Otvara se notom mente, koja prelazi u svež kokos, rum i limun. Tek na kraju isplivava duvan, koji se na koži zadržava najduže. Ovo je sjajan parfem za noćne provode. Nosite ga uz sledeći outfit: kožna jakna, čizme do gležnja, uske svetloplave farmerke i bela majica.

Coqui Coqui Tobacco

duvan parfemi
Tobacco je uniseks miris lansiran 2011. godine i jedan je od prvih koji među svojim glavnim mirisnim notama ima upravo duvan.

Od svih gorenavedenih, ovaj je najblaži. Duvan se oseća tek na kraju, nije sladak već vodenast. Zamislite leto, bili ste u klubu, izlazite napolje, toplo je i pada lagana, letnja kiša. Osvežava vas. E baš tako miriše ovaj parfem. Na opuštenost i dobar provod.

I na kraju, znate šta je najbolja stvar kod ovakvih duvanskih proizvoda? Nema one „umrlice“ na pakovanju!