28.12.2018.

Od tebe za tebe!

42magazin

U sezoni darivanja, potraga za pravim poklonom može biti frustrirajuća misija

42 magazin, poklini, kupovina, south park

Toliko frustrirajuća da neretko zaboravimo na onaj za najvažniju osobu u životu, onu koja nas poznaje najbolje i kojoj je, verovatno, najlakše udovoljiti. Pa – na sebe! Zato se ove sezone počastite s nekoliko sitnica koje volite, ali ih niste kupili u protekloj godini. Za ovu priliku ukrasno pakovanje nije neophodno!

Moda

Čarape PAR

Koliko puta ste dobili čarape za novaka i smorili se? Znamo, i mi smo. E zato smo pronašli jedne koje nam se baaaš dopadaju. Koje želimo.

Pošto je donekle tradicija kupovati čarape u sezoni darivanja, mi predlažemo čarape PAR. Zabavne, drugačije i vesele. I domaće proizvodnje. Za nju i njega, bilo koga. To je to.

Lovers dukserice, majice i čarapice

Lovers je projekat arhitektkinje i fotografkinje Marije Strajnić. Ona crta preslatke karaktere, jedan par, koji se malo voli, malo ne, ali se uvek dodiruje, uvek je zajedno i odalšilje emocije. Te karaktere možete imati na duksevima, majicama, čarapama.

A na svim ovim odevnim predmetima možete imati i samo crveno srce jer praznici su vreme kada se deli ljubav, a može i samoljublje. <3

Lepota

Kupka  Natura Siberica

Ima milion stvari iz sfere lepote koje bismo mogli da vam predložimo, ali mi smo zamislili jednu scenu – kada, svetlost sveća (ili neona, novogodišnjih lampica, ili bez svetla – uopšte), muzika sa telefona i opuštanje uz kupku koja besramno dobro miriše.

Pokloni, 42 magazin

I znate šta, ova koja nam se dopada zapravo nije ni kupka, već aromatizovano ulje za kupanje koje miriše na sibirski iris i upakovano je u genijalnu staklenu flašu koja podseća na one stare, apotekarske.

Moto: Relax baby, be cool.

Kuća

daskka & Jana Oršolić

Grafička dizajnerka Jana Oršolić i devojke iz brenda daskka kreirale su seriju daski za seckanje i serviranje u obliku slova. Tako da možete pokloniti sebi jedno slovo, a možda i celu reč.

Trenutno dostupna slova su Ć, A i O, i to u tri veličine/debljine. Recite staroj godini ćaooo, i ćao, ćao 😉 novoj!

Figurine Baloon Parade

Studio GIR nedavno je prezentovao kolekciju figurina kreiranu u saradnji s ilustratorom Bratislavom Milenkovićem. Inspirisane fascinantnim svetom balona, kolekcija Baloon Parade reflektuje nepredvidivost ovih inventivnih letećih objekata i otvara nam nove horizonte kada je u pitanju dekorisanje enterijera.

pokloni, 42 magazin, GIR, Bratislav Milenković

Baloni su dostupni u tri različita geometrijska oblika, a grafički detalji na njima ručno su oslikani.

Gedžeti

Apple Airpods

Ako živite u konstantnom strahu da će vaše slušalice vetar iščupati iz ušiju, onda nabavite AirPods. Život će vam bukvalno postati hands-free, a to je naročito važno kada se vraćate sa pijace i nosite pet kesa sa prazilukom, paprikama, sirom i svežom ribom. I jajima.

apple airpods, 42 magazin, pokloni

Onog trenutka kada ih budite kupili, pitaćete se kako ste dosad uopšte živeli bez njih.
Cena: oko 150$

Sonos One

Pametni zvučnici i dobar kvalitet zvuka pojmovi su koji se retko pojavljuju u istoj rečenici, ali Sonos One tu je da promeni situaciju. Kupite One, pitajte Alexu da vam pusti neke dobre pesme i odvalite zvuk do komšijalupanavrataidernjase tačke.

Ovo je definitivno najbolji smart zvučnik koji možete nabaviti, a da ne košta milione evra.
Cena: oko 200$

Jer svi smo mi nečija deca

Reci Dragička su bukvalno najlepše luktice na svetu. Svaka je unikatna, različita, ručno rađena i svoje emocije jasno i bez preterivanja deli sa svetom oko sebe.

Ako toliko volite sebe (a što ne biste?!), možete napraviti jednu da liči na vas. Ili, ako imate idole, možete napraviti lutkicu po uzoru na nekog njih. Evo, mi imamo jednog Bowieja.

Reci dragička, Bowie, 42 magazin

Srećna kupovina! Srećna Nova 2019!