08.03.2018.

Šminkerka koju volimo: @NamVo

Nadežda Pajkić
Instagram @namvo

Isticanje određenih delova lica hajlajterima dostiglo je nove nivoe u protekle dve godine i izrodio podtrendove – #holo i #strobing. Međutim, sve što sija nije zlato, i ako niste savladali tehniku nanošenja različitih formula hajlajtera, velika verovatnoća je da ste izgledali poput egipatskih sarkofaga.

nam vo

Pravilno nanošenje hajlajtera znači da se na vašem liscu šminka ne primećuje, ali ono deluje svežije i zdravije.

Baš tako izgledaju dame na Instagram fidu šminkerke Nam Vo, blistave, gotovo čarobne, i – na tome im neviđeno zavidimo.

Svaki svetski make-up umetnik ima neki pečat: Mario Dedivanović je poznat po senčenju lica, Pat McGrath po konceptualnoj, umetničkoj šminki, dok je Melanie Inglessis kraljica smokey očiju. Nam je postala prepoznatljiva po divno hajlajtovanom licu koje je toliko prepoznatljivo i popularno da je zaradila svoj hešteg na društvenim mrežama #namvoglow.

Nam Vo je Vijetnamka čija je porodica emigrirala u Ameriku, a poznato je da Azijati posebno vode računa o svojoj koži. Ona je odmalena nosila zaštitni faktor, ali imala i kompleksnu rutinu nege lica. Mantru da lepoj šminki prethodi lepa koža prenela je i u posao kojim se sada bavi, a sopstveno lice joj je najbolja reklama.

Nam Vo

Nam Vo

Umesto da puderima i preskupim proizvodima stvarate iluziju, mnogo je bolja opcija da se pozabavite svojom kožom i poradite na rutini kojom ćete je negovati. Na kraju – šminka će samo naglasiti vaš divan ten. Evo kako to radi Nam Vo:

  1. Čišćenje: obavezno očistite lice dva puta dnevno. Uveče je poželjno da to radite proizvodima koji u sebi sadrže prirodna ulja – ona najbolje skidaju šminku, čak i onu vodootpornu.
  2. Toniranje: predlažemo P50 toner brenda Bilogique Recherche.
  3. Serum: znaćete da ste izabrali pravi serum za vaš tip kože ako ga ona upije odmah nakon nanošenja i ne osećate da imate bilo šta na licu.
  4. Hidratacija: Nam Vo voli Shiseido BioPerformance Glow Revival Cream i La Mer Renewal Oil.
  1. Maske: stavljati tri puta nedeljno. Ukoliko vam je lice suvo, izaberite hidrirajuću masku s hijaluronom; ako je umorno i sivo – stavite masku s glikolnom kiselinom kojom ćete uraditi blagi piling i osvežiti ten; ukoliko vam je lice masno, birajte maske s aktivnim ugljem koje će ga očistiti; ako je iritirano – masku sa ekstraktom aloje vere.