10.03.2018.

Beauty savet: Kako da tretirate bubuljice u kućnim uslovima

Isidora Nedić
Pinterest

Koliko puta vam se desilo da ustanete s prilično normalnim tenom?

bubuljice

Ne pričamo o tome da najednom izgledate nestvarno fantastično, ne – i dalje je prisutna jutarnja nadutost, a ponegde i crvenilo. Dakle, sve je okej, ništa wow, ali i ništa alarmantno. Međutim, kako dan prolazi, primećujete crvenu budžu ispod kože na čijoj se površini nalazi bela tačkica.

Bubuljica, i to masivna, pojavila se niotkuda. Bez ikakve najave i upozorenja!

Delujete po sledećem redosledu:

  1. pokušavate da je iscedite
  2. stavite flaster za bubuljicu s umirujućim i antibakterijskim dejstvom (iliti pimple patch)
  3. ceđenje nije bilo uspešno, bubuljica otiče
  4. paničite
  5. padate u depresiju

Kada imamo džinovsku bubuljicu na licu, skoro pa zaboravimo kako je ono izgledalo pre nego što se dotična smaračica pojavila. Ako ste u ovakvim situacijama postupali po gorenavedenim koracima, onda je vrlo verovatno da nemate više antibakterijskih flastera, fluida, korektora… ali i dalje jurite po stanu u potrazi za nečim, bilo čim, što može da, ako ne ukloni, onda barem sasuši ili smanji otok oko same bubuljice.

Evo šta imate u kući, a radi posao:

Šipkovo ulje

Ovo ulje ne utiče na samu bubuljicu, ali ima efekta na ožiljke i fleke koje ostaju nakon što ona nestane. Naravno, nije zgoreg mazati ga i na samu bubuljicu jer ima smirujuće dejstvo na kožu. Važno – pre nego što nanesete šipkovo ulje, morate pokvasti kožu.

Nama je omiljeno OVO, ali ga možete naći kod bilo kog prodavca kozmetičkih ulja.

Jabukovo sirće

O dejstvu jabukovog sirća na bubuljice možete dosta toga pročitati na internetu. Ono u sebi sadrži kiseline koje deluju na bubuljicu i suše je. Ima dejstvo blagog pilinga, što je veliki plus, ali dosta smrdi, što je veliki minus.

Ulje čajevca

Ulje čajevca mešajte s hidratantnom kremom i nanosite nakon što ste osušili bubuljicu. Tako ćete hidrirati kožu, ali ujedno i smirivati otok od bubuljice jer ulje ima antibakterijsko dejstvo. Ovaj savet posebno je važan za 30+ dame koje žele da se otarase bubuljica, ali bez dodatnog sušenja kože usled kog mogu da se pojave male bore. Kao i ulje od šipka, čajevac možete nabaviti kod bilo kog prodavca kozmetičkih ulja, a ima ga u prodaji i u drogerijama. Mi najviše volimo OVO.

Krompir

Da li ste znali da postoji čitava sekcija na sajtu Acne.org (sajt posvećen lečenju akni i problematične kože sklone upalama) posvećena – krompiru? Isecite deo živog krompira i ostavite ga na problematičnom mestu barem 30 minuta. Navodno je efekat odmah vidljiv, ali ne možemo da tvrdimo – nismo probali.

Kiseli krastavac

Ako vam krompir nije bio dovoljno bizaran – stavite na lice kiseli krastavac. Ovde se dešava isti proces kao sa jabukovim sirćem, što je i logično s obzirom na to da krastavci stoje u kiseloj tečnosti, a koja radi piling. Mirisaćete na zimnicu, ali ko zna – možda je i to nekome seksi.