22.05.2017.

MUZEJ SLADOLEDA U LA: Upozorenje! Može izazvati spontanu sreću

Šta je leto bez sladoleda? Pa nije leto. Amerikanci baš znaju da uživaju, njima je leto i kad je zima, pa su ovoj divnoj ledenoj poslastici odali čast i otvorili Muzej sladoleda, najpre privremeno u Njujorku, a onda je preseljen u Los Anđeles, i postao još veći, šareniji i slađi

muzej sladoleda

Kada se pomene sladoled, ne raduju se samo deca. Da je neko imun na ovu ledenu poslasticu čak i kad nije leto, teško je poverovati, a ta sveopšta ljubav otvorila je i Muzej sladoleda – najpre privremen u Njujorku, odmah preko puta Whitney Museum of American Art, na Menhetnu, a njegova nova adresa je u Los Anđelesu.

muzej sladoledamuzej sladoleda

Njujorška oda sladoledu imala je svoje Čokoladno veće, veliki bazen prepun šarenih slatkih mrvica i instalacije sladoleda koje je uradilo više od 30 umetnika.

Atrakcija muzeja bio je baš taj veliki bazen ispunjen sa 11 tona šarenih, ali nejestivih mrvica za posipanje deserta, u koje su posetioci mogli da se umoče – uz upozorenje: „Može izazvati spontanu sreću“

muzej sladoleda muzej sladoleda

Čokoladna komora bila je puna čokoladnih fontana, besplatne čokolade, a na velikom ekranu išao je video u kom se prikazuje topljenje čokolade, dok su svi pravili veliki sladoledni kup u opštem grabežu sladoleda velikim činijama.

E onda je muzej sladoleda preseljen u Los Anđeles, lokacija je četiri puta veća i sad velika sladoledna avanturu teče kroz 12 prostorija ispunjenih slatkim maštarijama. U svakoj sobi ispričana je luckasta priča ili postavljena instalacija, osim sladoleda u ponudi su i krofne i mafini. U čitavu priču kao da je prste umešao Willy Wonka i njegova fabrika čokolade.

muzej sladoleda

Muzejska tura počinje u pink prostoriji punoj telefona, gde posetioci dobijaju poziv i instrukcije kako da pravilno obiđu muzej

Soba sa uličnim muralima Los Anđelesa, soba u kojoj možete probati svoj prvi muzejski sladoled, soba s bananama gde morate da uradite jedan zadatak, nakon čega ćete moći da se poigrate i osvojite šećernu vatu koja se nalazi tik do sobe u duginim bojama.

Jedna prostorija posvećena je i svim mogućim sastojcima od kojih se sladoled pravi, dekoraciji, ali načinu za njegovo pakovanje ili serviranje.

Perfect place to snooze 😴✨🍦💓 #museumoficecream (📸: @omgitsmonii)

A post shared by MUSEUM OF ICE CREAM (@museumoficecream) on