03.02.2017.

La La Land style

Andrijana Živković
Promo

S velikog platna u orman i spremni ste za ples! Večeras dame biraju

Kada je reč o inspiraciji za stajling, upijamo je sa svih strana – sa piste, sa ulica, od prijatelja, iz magazina i online galerija, ali ona koja ostaje upamćena uglavnom je vezana za likove s velikog platna ili malih ekrana. Ako se osvrnemo, bilo je tu izvanrednih žena sa stilom. Kada prelistamo memoriju i zamrznemo filmske slike, shvatamo da je, osim izvanrednih uloga, bilo i stilskih pogodaka koji opstaju bez obzira na nove trendove i nove filmove jer je stil, kao i scenario, bezvremen i uvek iznova inspiriše.

Od Hitchcockovih heroina, preko Woodyija Allena i Annie Hall, neponovljive romanse Love Story, Travolte i Grease, Ume Thurman i nezaboravnog plesa u Pulp Fictionu devedesetih, a onda dolazi Pretty Woman i Julia Roberts, dvehiljaditih smo Lost in Translation dok gledamo Scarlett Johansson u maloj crnoj haljini sa roze perikom, pa je pre nekoliko godina Prada preuzela ulogu kostimografa u filmu Great Gatsbyu i vratila nas u stil dvadesetih.
Napravite sami svoju listu, a za kraj dodajte još jednu sliku – ove godine pored Natalie Portman i Jackie imamo još jedno filmsko ostvarenje koje privlači pažnju na svim nivoima, pa i kada je o kostimu reč. Nominovana za Oskara Mary Zophers potpisuje kostim za La La Land. Pored muzike, Ryana Goslinga, Emme Stone i priče koju vam nećemo prepričati, jer morate sami da pogledate film, izdvajamo i to kako su junaci filma stilizovani. Osnovne boje, lepršave haljine i cipele za ples su sve što vam je potrebno da zaigrate uz novi soundtrack… A da – dodajte svom stajlingu i partnera! Predlog njegovog stajlinga je pored vašeg, pa po tome tražite savršen match koji će pratiti vaše plesne i stilske korake.

la la land 42 Magazin mode fashion costume

Zapisali smo sve stilske lekcije i sumiramo najvažnije – večernji stajling u stilu La La Landa počinje pravom haljinom, do kolena ili ispod njih, birajte plavu, žutu, zelenu ili crvenu, potpuno je svejedno dokle god je silueta akcentovana na struku i lepršava nadole (važno je da se kreće s vama dok plešete), dodajte sandale u salsa stilu ili redizajniranu metalik verziju, a ako ste za kolor aksesoar, neka bude u boji haljine i ne zaboravite diskretan nakit da zaokružite damski momenat. Karmin za kraj i spremni ste. Partner: copy-paste Ryan Gosling!

la la land 42 Magazin

Ona: Haljina od viskoze Pinko 44.190 dinara, sandale a la salsa Zara 7.590, minđuše sa cirkonima Pandora 23.270 dinara, ogrlica sa medaljonom Parfois 1.799 dinara, karmin Clinique 3.200 dinara; On: Sako i pantalone Hugo Boss cena na upit, košulja od pamuka H&M 1.699 dinara, marama od svile Tommy Hilfiger 1.400 dinara, kravata Zara 2.590 dinara, cipele od kože Massimo Dutti 14.990 dinara

la la land 42 Magazin

Druga verzija su casual Emma i Ryan, a to je za slučaj da sledeći date zakažete već sutradan, pa nema razloga da odmah izađete iz uloga. Košulja na vezivanje, pastelni tonovi, lepršava suknja, sada biramo falte, svilena marama i malo printa da naglase lice, skupite kosu i dodajte cipele s kaišićima u retro stilu. Sve što on treba da uradi jeste da se reši kravate i sakoa i zavrne rukave na košulji.

 la la land 42 Magazin costume fashion moda kostim stalling

Ona: Košulja od pamuka Bershka 2.590 dinara, marama sa floralnim printom Max Mara cena na upit, suknja od viskoze Tommy Hilfiger 10.400 dinara, cipele od kože Zara 3.990 dinara; On: Košulja od pamuka Scotch&Soda 4.000 dinara, pantalone Scotch&Soda 10.000 dinara, cipele od kože Aldo 6.590 dinara, sat retro forme Skagen 18.090 dinara