27.12.2016.

Kylie Jenner beauty mag?! Ima li kraja Kardashian glupostima?

Gabriela Vinković

Njeni lip kitovi su dostigli kultni status ostavljajući renomirane beauty kuće s tradicijom iza sebe… Dokle još moramo da trpimo globalna Kardashian nametanja beauty ideala i da nas prave ludim? Osećam se kao da me prave budalom!

Kylie Jenner Kardashian Makeup

Citiraću deo vesti iz britanskog magazina Vogue: „Kylie Jenner lip kit je rasprodat u minuti!“ A shodno praznicima, nedavno je lansirala i Holiday makeup kolekciju, koja je ubila s prodajom i u prvih 24 časa je rasprodata! Ljudi, da li je ovo normalno?! Da li ste znali za podatak da se lip kitovi sa njenim potpisom, koji na oficijelnom sajtu koštaju 29 dolara, na eBay prodaju za 200 dolara?! Govorimo o sjaju za usne i olovci, a ceo svet je poludeo za njenom makeup kolekcijom i to preko noći! A vrhunac mog ludila je usledio nakon što me je moje rođeno dete pitalo: „Mama, da li mogu i ja da dobijem Kylie Lip Kit“?

Niko me neće ubediti da je Kimina zadnjica privlačna, da je Kendall otkrovenje na modeling sceni i da je Kylie beauty ekspert! I iskrena da budem, kada vidim naslove koji počinju s K, u meni se stvara blagi osećaj mučnine…

E pa, draga Kylie Jenner i svi ostali članovi Kardashian klana, dosta je bilo! Da li zaista svet stavlja Kylien makeup set i kupuju ga po pet puta većoj ceni preko preprodavaca ispred makeup i beauty giganta s dugogodišnjom tradicijom? Da li je moguće da je njen sjaj za usne nokaturiao beauty velikane poput  Chanela, Diora, L’Oreala, Estee Lauder & Co. koji godišnje ulažu milione u studiozna istraživanja i marketinšku strategiju? Tužno je priznati, ali čini se da je tako… i to saznanje me je izulo iz cipela!
E sad, nagomilanu frustraciju moram da bacim na papir: Prvo je Kim Kardashian uspela da ubedi ceo svet da je njena XXXL zadnjica supercool i postala je, nažalost, novi ideal lepote. S obzirom na to da majka/menadžer Kris Jenner mora da uposli, pardon unovči i ostalu decu iz Kardashian klana, rešila je da svakom detetu odredi životni poziv.
Pa je tako Kendall Jenner postala manekenka, miljenica svetskih dizajnera i na kraju i – Viktorijin anđeo. I dok je majka kontrolisala razvojni put kćerke manekenke, njeno najmlađe čedo dovoljno je stasalo da bi i ono moglo da se bavi nečim. Hm… ali čime? Pa, sva fensi mesta u klanu su već popunjena. Aha, imamo jednu nepokrivenu nišu, a to je makeup. Dete moje, evo tebi tvog životnog poziva koji će ti doneti milione preko noći! I tako je Kylie Jenner postala beauty mag! Vrlo jednostavno, zar ne?
Ma daj, dosta je bilo sa Kardashian trovanjem! Niko me neće ubediti da je Kimina zadnjica privlačna, da je Kendall otkrovenje na modeling sceni i da je Kylie beauty ekspert! I iskrena da budem, kada vidim naslove koji počinju s K, u meni se stvara blagi osećaj mučnine.
Dokle, bre, više?!