23.12.2019.

Gradski đir! Kalendar dešavanja za nedelju od 23. do 29. decembra

42 magazin
Promo

Ukoliko vas još nije obuzela praznična euforija, obuzmite vi nju i krenite u prednovogodišnju gradsku turu

marzia-gamba-photography-food-01

Vidimo se!

Metal na klaviru u CZK Vlada Divljan – 24. decembar

gradski đir

Pijanistkinja Zorana Vladisavljević održaće koncert 24. decembra u 20 sati u Velikoj sali Centra za kulturu Vlada Divljan na kojem će izvesti obrade pesama poznatih metal bendova i autorske kompozicije u aranžmanu za klavir.
Prodaja karata u Felix Shopu (TC Sremska) ili putem linka  ovde www.zoranavladisavljevic.com
Cena karte: 500 dinara na ulazu.

Muzički akvarel ep. 2 u klubu Berlin Monroe 24. decembar

gradski đir

Muzičko oslikvanje, druga epizoda. Dača ponovo boji u utorak 24. decembra od 19 sati.

Muškarčine u Centru za kulturnu dekontaminaciju – 24. decembar

gradski đir

Reflektor teatar predstavlja svoju najigraniju predstavu koja je nedavno obeležila sedmi rođendan – Muškarčine su 24. decembra u Centru za kulturnu dekontaminaciju od 21 sat!
Šta znači biti pravi muškarac u Srbiji danas?
O svom detinjstvu tokom 90-ih godina na Balkanu, o svemu što su ih učili kao mališane, o društvenim normama i definisanju muškosti, o plavoj boji i kravatama, o poslu i tatama… O svemu tome, naši glumci pričaju na sebi svojstven i duhovit način, a opet ozbiljno se baveći temom odrastanja dečaka u društvu koje robuje patrijarhalnim zahtevima.
Autori: Vojislav Arsić i Milena Bogavac. Koautori i izvođači: Alek Surtov, Đorđe Živadinović Grgur, Jovan Zdravković, Marko Panajotović, Nikola Pavlović, Rastko Vujisić i Uroš Novović.
Cena karte je 700 dinara, za studente i srednjoškolce 400 dinara. Rezervacija na 0603008886.

Naši dani – Rale Milenković u KST teatru25. decembar

gradski đir

Tekst predstave nastao je dramatizacijom satiričnih pesama V. P. Disa (Naši dani i Himna) i najznačajnijih pripovedaka najvećeg srpskog satiričara Radoja Domanovića.
Adaptirao, režirao i igra Radoslav Milenković, koji u predstavi igra više od 30 likova. Od premijere 1984. do danas monodrama je izvedena više od 1.500 puta!
Ulaznice po ceni od 400 dinara na blagajni KST-a.

Praznični koncert Ramba Amadeusa u Kombank dvorani – 26. decembar

gradski đir

Jazzy fanky legenda Rambo Amadeus održaće na sceni Kombank dvorane koncert u četvrtak 26. decembar u 20 sati.
Poznat kao nepredvidiv i lucidan šoumen, oštar kritičar društva, koji parodira čak i samog sebe, njegovi koncerti se redovno pretvaraju u stand-up.
Karte u prodaji na blagajni Kombank dvorane i svim prodajnim mestima Ticketsa.

Otvaranje izložbe Pokloni se II u TransformArt galeriji – 26. decembar

gradski đir

Otvaranje novogodišnje prodajne izložbe Pokloni se II zakazano je za 26. decembar u 19 sati. Predstavljamo radove 30 umetnika, malih i srednjih formata, iz različitih oblasti savremene umetnosti. Izložba će trajati do 26. februara 2020. godine.
Dođite na druženje i kuvano vino.

Novogodišnji koncert Beogradske filharmonije na Kolarcu – 26. i 27. decembar

gradski đir

Aleksej Igudesman: Beethoven & More i Beogradska filharmonija 26. i 27. decembra na Kolarcu od 20 časova.
Aleksej Igudesman daje osvrt na neka od Betovenovih najpoznatijih i najvećih dela, kao što su Za Elizu i 5. i 9. simfonija, i reinterprertira ih na sveže, često šaljive, ali uvek duboko originalne i inovativne načine. Ostala dela na programu uključuju Igudesmanova genijalna i uzbudljiva dela inspirisana muzikom iz svih krajeva sveta.
Sve ulaznice su rasprodate, ali će na dan koncerta, od 19 sati, biti dostupno 100 ulaznica za stajanje i moguće je kupiti ih na blagajni Kolarca po ceni od 200 dinara.

Akua Naru u Domu omladine – 27. decembar

gradski đir

Terminal Music and Arts Festival i Dom omladine Beograda predstavljaju NEW Terminal Check-In događaj u Beogradu i nastup jedinstvene Akua Naru.
Nakon dve godine Akua Naru ponovo nastupa pred beogradskom publikom 27. decembra u Amerikani Doma omladine od 21 čas.

Presing u Knap Clubu – 27. decembar

gradski đir

Dušan Petrović, doajen beogradske rok i džez scene, slavi četiri decenije svog koncertiranja. Za taj jubilej, od mnogobrojnih bendova sa kojima je svirao ili još uvek svira odabrao je da nastupi sa grupom Presing, u kojoj već pet godina svira bas gitaru. Presing će te večeri biti pojačan novim bubnjarem, fantastično talentovanim Milošem Kneževićem.
U petak 28. decembra vrata se otvaraju u 21 sat, a ulaznice koštaju 500 dinara.

Johana All Night Long u Klubu 20/44 – 27. decembar

gradski đir

U petak 27. decembra u Klubu 20/44 od 23 do 6 sati nastupa JOHANA (Bipolar/F-Society/BandaPanda).
Do ponoći je ulaz besplatan, a onda košta 300 dinara.

Novogodišnji art market u BIGZ-u – 28. decembar

gradski đir

U subotu 28. decembra u 20 časova svečano će biti otvorena jednodnevna prodajna izložba – Novogodišnji art market, u privatnom studiju mladih akademskih slikara u zgradi BIGZ-a na šestom spratu. Ujedno, to će biti i prilika da se po prvi put zaviri u njihov radni prostor.
Umetnici koji će izlagati su: Nina Puhar, Nebojša Hikaru, Živana Mijailović, Dimitrije Turudić, Jovana Jovanović, Luka Jendrišek, Sanja Momčilović, Marija Stanković, Strahinja Simić, Milena Kulić, Olga Đelošević, Andrea Moračanin i Katerina Bošković. Ovo im je prvi put da samoinicijativno i samostalno organizuju prodajnu izložbu.
Radovi koji će se naći na prodaji biće grafike i crteži malog i srednjeg formata: kolaži, akvareli, japanski street art, grafike.
Većina izlagača su svršeni studenti Likovne akademije Univerziteta umetnosti u Beogradu, sa smerova slikarstvo i grafika, dok su pojedini na završnim godinama studija. Učestvovali su u brojnim grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu. Ovo je ujedno i doprinos promociji lokalne likovne scene umetnika mlađe generacije, ali i nezavisnog tržišta umetnina.
U okviru izložbe muziku će puštati DJ Nevena Jeremić.

Gradski sajam knjiga u KC Gradu – 28. decembar

gradski đir

U subotu 28. decembra od 12 do 20 časova u Kulturnom centru Grad biće održan Gradski sajam knjiga kojim ćemo promovisati knjigu i čitanje. Posetioci će imati priliku da pred praznike uživaju u sniženim cenama i popustima izdanja domaćih izdavačkih kuća, kako stare, tako i aktuelne produkcije, a očekuju vas i neformalna druženja sa domaćim piscima koji će potpisivati svoje knjige.
Učestvuju Kontrast izdavaštvo, LOM, Geopoetika, Ammonite Books, Clio Beograd, FMK knjige, Filmski centar Srbije, Areté, Sumatra izdavaštvo, PPM Enklava, Heliks, Štrik, Darma Books, Dallas Records Beograd, Književna radionica Rašić, Radni sto, Rende…
Ulaz je besplatan.

Ljuta tezga u Kulturnom centru Baraka – 28. decembar

gradski đir

Novogodišnja Ljuta tezga je prodajno-muzički događaj koji se održava 28. decembra i otvoren je za one koje žele da izlože i prodaju svoje unikatne radove, kupe nešto zanimljivo, poslušaju dobru muziku i uživaju u zabavnoj večeri!
Na Lutoj tezgi možete prodavati apsolutno sve: nove,stare slike,stripove, igračke, ploče, crteze, knjige, nakit, umetničke rukotvorine, iće i piće…
Radovi će biti izloženi u prostorijama KC Barake (Makedonska 42, ulaz iz Nušićeve).

Koncert u dva čina – Virvel u Elektropioniru – 28. decembar

gradski đir

Koncertna promocija albuma Žena sa bradom, patuljak, idiot!
Ovog decembra Virvel će tradicionalni koncert posvetiti tek izašlom izdanju – nastup će biti podeljen u dva čina, u prvom će publika biti u prilici da čuje kompletan novi album, dok će u drugom činu bend izvesti presek svojih najuspešnijih/najvoljenijih ili možda čak i nekih od najzapostavljenijih pesama.
Karte su u pretprodaji u Pabu Brod (Bulevar despota Stefana 36), po ceni od 500 dinara, na dan koncerta cena će biti 800 dinara.

Božićni oratorijum na Kolarcu – 28. decembar

gradski đir

Simfonijski orkestar i Hor RTS pripremaju spektakularnu završnicu 2019. godine i prednovogodišnji koncert na kome će biti izveden Božićni oratorijum, jedno od najmonumentalnijih dela iz opusa Johana Sebastijana Baha.
Nastupiće Ivana Lazar, sopran (Hrvatska), Sonja Runje, mecosopran (Hrvatska), Leif Arun Solen, tenor (Švedska) i Sreten Manojlović, bas (Srbija).
Koncert će biti održan 28. decembra u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine u 20 časova, a veliki izvođački ansambl predvodiće maestro Bojan Suđić.

Miško Plavi Trio: tradicionalni novogodišnji koncert u KC Gradu – 29. decembar

gradski đir

Miško Plavi na harmonici, Srđan Dunkić na bubnjevima i Stevan Milijanović na sinti basu i klavijaturama održaće tradicionalni prednovogodišnji koncert u nedelju 29. decembra od 20.30.
Ulaznice po ceni od 700 dinara mogu se kupiti samo pre koncerta od 19.30 na blagajni KC Grada.

27. Novoodišnji bal na vodi na Tašmajdanu – 29. decembar

gradski đir

Klub za sinhronizovano plivanje Tašmajdan izvešće tradicionalnu reviju umetničkog plivanja  29. decembra.