12.04.2019.

Frizura po ugledu na Francuskinje

42magazin

… ili šiške kao ultimativan odgovor na prolećnu želju za promenom

Šiške, frizure, proleće, 42 magazin

Kada pomislimo na Francuskinje, volimo da kažemo da one imaju taj jedinstven je ne sais quoi momenat. Tu je, očigledan je, ali i neuhvatljiv. Koliko god pokušale da ga imitiramo, tek retkima uspeva.

Mi smo odlučili da taj momenat pokušamo da uhvatimo kopiranjem Francuskinja od glave do pete, te ćemo, logično, početi s frizurama.

Nekima je naj Francuskinja ona razbarušena, nonšalantna, neki misle da je tajna francuske kose u tome što je nefarbana, a mi mislimo da je posebna zbog karakterističnih šiški koje Francuskinje uglavnom nose.

I pritom ne razmišljamo samo o jednom obliku – već o šiškama različite dužine, gustine. Taj naizgled mali dodatak vašoj beauty svakodnevici predstavlja jednu od naj šik frizura današnjice, koju su nekada nosile heroine francuskog novog talasa, a danas mnoge pariske influenserke. Takođe, u zavisnosti od feniranja ili stilizovanja, mogu izgledati drugačije svaki dan. Brzo rastu, pa vam neće biti žao ako ih skratite, ponekad i previše.

Kao dokaz za ove naše tvrdnje, sakupili smo fotografije nekoliko inspirativnih frizura s još inspirativnijim šiškama. Da biste ih pokazali u frizeraju, dabome.

Pregledajte detaljno i razmislite o tome da pronađete stil koji odgovara VAŠOJ debljini dlake, frizuri i obliku lica, a tek onda sliku odštampajte i odnesite frizeru/ki kako bi vas po njoj ošišao/la.

Kada se naoružate šiškama, obucite crnu bajkersku janku i stavite crveni ruž. Je ne sais quoi vam se desilo!

Šiške inspirisane novim talasom

U intrevjuu na sajtu Refinery29 Laura Polko, frizerka poznatih ličnosti, rekla je kako se tajna šiški kakve su nosile heroine francuskog novog talasa krije u pravilnom fokusiranju makaza dok ih skraćujete. Ona savetuje da istanjite šiške na centru čela, inače one izgledaju „teško“ (a to nikako, nikako nije chique).

„Vaš stilista treba da počne tako što će iseći mali trougao kose koja pada preko centra čela, kako bi se šiške istanjile ravnomerno i razdvojile ka slepoočnicama“, kaže Laura.

View this post on Instagram

On the way to @zadigetvoltaire 🕯📿

A post shared by Louise Follain (@louisefollain) on

Kovrdžave šiške

Ako ste kovrdžave, onda već znate da vašu kosu nije lako ošišati. A pogotovo šiške. Kada odete do frizera, predložite mu/joj da vam šiške skrati dok vam je kosa suva, jer je to dobar način da im se odmah odredi dužina. Ako vam je kosa mokra tokom šišanja, imajte na umu da će se ukovrdžati kada se isfenira, te da pre sušenja nećete znati koju ste dužinu dobili.

Ipak, frizeri često ne savetuju šišanje na suvo jer se kosa tako brže kida. Nije loša ideja da pre šišanja našpricate ili namažete kosu tečnim balzamom koji će hidrirati dlaku, ali neće uticati na oblik i dužinu lokne.

Šiške na paž

Ako imate paž ili bob, šiške će dati o la la dimenziju vašoj frizuri. Recite frizeru/ki da vam napravi gušće šiške, koje potom možete stilizovati pomadama za kosu, uljima ili gelovima.

Šiške na dugu kosu

Ako vam je kosa duga, onda je često i neposlušna. Vama će pristajati duge, stanjene šiške koje dostižu do vaših trepavica. Duge šiške su lakše za održavanje i mogu se staviti iza ušiju i samim tim utopiti o ostatak kose.

Što se stilizovanja tiče, najbolje je da nabavite tonik ili balzam koji se ne spira, naprskate ga na šiške, a zatim sušite fenom. Ovako, šiške će ostati meke i glatke. Naš savet je da umesto četke prilikom feniranja koristite svoje prste – tako ćete postići toliko željenu francusku nonšalantnost.

Istanjene šiške

Ove šiške je popularizovala francuska influenserka Jeanne Damas. One izgledaju kao da ih ne skraćuje frizer/ka već Jeanne sama kod kuće.

Poenta je odvojiti ih na delove, a to pokušajte suvim balzamima za kosu koji se ne spiraju. Tako će se šiške razdvojiti, ali neće izgledati masno ili ulepljeno.

View this post on Instagram

About yesterday 🌞🍂🍁 @findkapoor #findkapoor

A post shared by Jeanne (@jeannedamas) on