02.03.2017.

Ekskluzivno za 42: M∙A∙C trendovi za jesen-zimu 2017/18.

Gabriela Vinković
M∙A∙C/ Luca Cannonieri

U backstageu na nedeljama mode u Njujorku i Londonu

MAC makeup fashion show fall winter 2018/18

Ekskluzivno za 42, M∙A∙C nas je sproveo u backstage modnih revija na nedeljama mode u Njujorku i Londonu. Zavirili smo u beauty carstvo i nove makeup trendove za jesen-zimu 2017/18. Profesionalni MAC makeup artisti otkrili su nam tajne šminkanja i predstavili trendove sa revija Roksande Ilinčić, Desiguala, Jeremyja Scotta, Prabala Gurunga, Oscara de la Rente… Upoznajte kreativce, dizajnere, modele iz jednog sasvim drugog ugla – 42 i MAC ugla.

Inspirativno, kreativno i sa stavom: Svetski dizajneri predstavili su modne trendove, a uz pomoć MAC makeup artista i beauty trendove za narednu sezonu

NJUJORK

Jeremy Scott ∙ Prabal Gurung ∙ Oscar de la Renta

Jeremy Scott ∙ Prabal Gurung ∙ Oscar de la Renta

Na Desigual reviji MAC makeup artisti, inspirisani grafičkim elementima, predstavili su futuristički makeup look, naglašavajući oči crvenom senkom. Ten je blistav i prirodan, kao i usne. Jeremy Scott stavlja akcenat na trepavicama, dok Altuzarra neguje romantičan glow look u nijansama lavande. I Prabal Gurung se okrenuo apstraktnom makeup looku – u zelenoj izvedbi, a na Oscar de la Renta reviji makeup artisti su se poigravali color-blockingom na očima.

 

LONDON

Roksanda ∙ Shrimps ∙ Peter Pilotto

Roksanda ∙ Shrimps ∙ Peter Pilotto

Na Londonskoj nedelji mode MAC makeup artisti predstavili su lookve na preko 30 revija dizajnera, počevši od Roksande, Mary Katrantzou i Preen, preko Roland Mouret, do Simonea Rocha. Face chart look za reviju Roksande Ilinčić otkriva da je ten prirodan i savršen, obrazi otkrivaju boje jeseni, a usne su obojene retro nijansom – ističući natural look. Inspiracija za ovaj look glasi: sofisticirana devojka koja voli prirodnost.  Zavirite u galeriju i otkrijte kreativni duh i atmosferu iz backstagea.