29.11.2016.

Dobro došli u beauty budućnost

Mila Rebac
www-gifcreator-me_30np7f
Onaj ko smatra da je estetska medicina ili kozmeto-dermatologija suviše agresivna, invazivna, pa čak i rizična – prilično se vara. Branša, u kojoj su se spojili medicinari, kozmetičari i naučnici, prevazišla je stadijum vizuelnog rezultata u formi savršenstva. Stručnjaci znaju da će ljudi biti pred ogledalom srećni samo ako se tako zaista i osećaju. Jer sreću osećamo onda kada smo zadovoljni svojim unutrašnjim JA, te spoljašnji izgled ne donosi istinsko zadovoljstvo.

Do pre nekoliko godina propagiran je program: estetskom korekcijom do sreće. Danas je cilj modernih beauty metoda vrlo jasan: unutrašnje zadovoljstvo zaokruženo spoljnom lepotom. Krivac za promenu filozofskog pravca i trenda jeste klasik među korektorima bora – botoks. Njegova primena prevazišla je puko popunjavanje bora na licu, te se koristi i na onim mestima od kojih se nema ama baš nikakve estetske koristi, ali doprinosi boljem opštem stanju pacijenta, recimo, kod migrene, prekomernog znojenja, akni i napetosti u mišićima. Moderna medicina je oberučke prihvatila botoks kao praktično rešenje za stvaranje srećnih pacijenata.

U svetu je odnedavno u primeni i elektromagnetna energija koja sprečava prekomerno znojenje. Stručnjaci tvrde da se ovom metodom trajno zaustavlja znojenje – i to bez hirurškog zahvata. A ova metoda nije jedina medicinska novina koja izaziva divljenje. Naime, poznata CO2-laser-pixel tehnologija, koja se primenjuje u antiejdžingu, od sada se koristi i u terapiji tzv. inkontinencije izazvane stresom. Sami pacijenti oduševljeni su ovim novinama jer umnogome mogu da povećaju kvalitet života.

Be beautiful: naučnici se slažu da budućnost estetske medicine leži u mikroinvazivnim ili neinvazivnim metodama koje daju maksimalne rezultate

Naučnici su do sličnog otkrića došli i primenom radio-frekvencije. Pomoću nje, i bez hirurške intervencije, moguće je jačanje vaginalnog tkiva, te radio-talasi podmlađuju, regenerišu i vitalizuju V-zonu.
Naravno, u modernoj medicini ne polemiše se samo o inovacijama u tretmanima već i o njihovoj delotvornosti. Evo još jednog trendsetera među metodama u kozmetičkoj dermatologiji koji se vodi motom aktivna stimulacija umesto periodične reparacije – upotreba beta enzima za autostimulaciju, odnosno obnavljanje kože. Pritom, beta enzimi u formi gela ostavljaju prijatnu toplotu na koži, te dolazimo opet do istog krajnjeg rezultata – pacijent je istinski srećan i oseća se dobro u svojoj koži.
Naučnici se slažu u tome da budućnost estetske medicine leži u mikroinvazivnim ili neinvazivnim metodama koje daju maksimalne rezultate.

Na kraju dolazimo do zaključka da lepota nije paušalna, pa tako ni estetska medicina i kozmetička dermatologija.