11.10.2017.

Romy Schneider – večna ikona lepote

42 magazin
Pinterest

Magnetična aura, fatalni izgled, telo koje pleni, urođeni šik… vintage fotografije pokazuju svu prirodnu raskoš jedne ikone lepote

romy schneider

Glumica Romy Schneider rođena je 23. septembra 1938. u Beču kao Rosemarie Magdalena Albach. Roditelji su joj bili glumci pa je odmalena inficirana umetnošću glume. Prvi film snimila je sa 15 godina, a samo dve godine kasnije (1955) proslaviće se ulogom austrijske carice Elizabete u biografskoj trilogiji Sissi. Iako se deklarisala kao Nemica, Romy je svoje najveće uspehe i neuspehe doživela u Francuskoj. Bila je verena za čuvenog zavodnika Alaina Delona, muza rediteljima kao što su Luchino Visconti i Orson Welles. Životne lekcije učila je na teži način, pratile su je nevolje, razočaranja i tragedije, umrla je u 43. godini.

romy schneider

Moderna, autentična i energična heroina čija lepota, urođeni šik, nonšalantnost i bademaste oči ne prestaju da plene i inspirišu

Ipak, ono što zauvek ostaje jesu njeni filmovi i njena neobična jedinstvena lepota. Postala je ikona stila zahvaljujući izuzetnom poznavanju mode i saradnji sa velikim imenima iz te industrije poput legendarne Coco Chanel, koja ju je lično dočekivala u svom salonu.

romy schneider

Magnetična aura, fatalni izgled, telo koje pleni… nije se ustručavala da pozira naga. Romy je za života postala moderna, autentična i energična heroina čija lepota, urođeni šik, nonšalantnost i plave bademaste oči nastavljaju da inspirišu generacije.

romy schneider

A ove fotografije to pokazuju.

romy schneider

romy schneider

romy schneider

romy schneider

romy schneider

romy schneider