17.10.2017.

Druga strana nakita

42 magazin
Irena Fabri

Nakit je lični pečat svakog stajlinga, zato, kada ga birate, razmišljajte da on najličnije govori o vama

fucking lion

Fucking Lion je brend koji dizajnira nakit, a svaki komad je ručno izrađen. Sam brend je zasnovan na ideji o nakitu kao o simboličkom oružju, štitu, opasaču, municiji. Ideja je da se raskrinka uloga nakita kao nečeg što je ljupko, dopadljivo, prijatno, dodvoravajuće. Brend je osnovan 2016, ovo mu je treća kolekcija, a njegovu filozofiju autori su pokušali približe fotografijama i videom koji sledi.

fucking lion

U kombinaciji kratkog modnog filma i fotografskog editorijala pod nazivom LEAFLESS (Ogoljeni) predstavljena je priča o samoj suštini brenda Fucking Lion. Ovaj modni iskorak u okviru brenda spaja dve ideje: kontroverznu F-formulaciju i simboliku lava. Ideja je nastala 2016. godine kao delo mlade dizajnerke Ane Anđelić, koja živi i radi u Beogradu. Svojom smelom kolekcijom ručno izrađenog nakita koji se bazira na elementima crvene kože, zlatnim metalnim detaljima u obliku lava i naizgled teškim lancima, Fucking Lion pokreće priču o hrabrosti u nameri da ukaže na ono skriveno duboko u nama, način na koji se osećamo ili našu sposobnost da pobedimo sumornu realnost.

fucking lion

U svom dokumentarcu sa diskretnim momentima postapokaliptičnog, autorka Irena Fabri, žena sa filmskom kamerom, predstavlja „život posle života“ jednog fabričkog pejzaža iz vremena poznog socijalističkog doba. Sama radnja filma je pritom predstavljena sirovom estetikom uz isključivu upotrebu prirodne svetlosti i bez preterane dorade i postprodukcije.

fucking lion

Glavna protagonistkinja editorijala – Maja (Maja Atanasijević) dočarava snažan karakter lava, vođenog čistom energijom i autentičnim buntovničkim duhom.

fucking lion

Fotografije arheološki otkrivaju nastavak filma, odslikavajući fabriku iz njene unutrašnjosti.