20.12.2017.

Novogodišnja šoping lista

42 magazin
Promo

Bilo da ste planirali novogodišnji šoping ili ne, verovatno vas privlače niske cene, zato vam dajemo nekoliko saveta za pametnu kupovinu

movem fashion

Ceo svet je ovih nekoliko nedelja pred doček nove godine obojen euforijom koju izaziva praznično raspoloženje. Možda zbog lampica koje svetle u vašem domu ili po celom gradu, gužve na ulicama, planova za putovanja ili organizacije žurke ili večere kod kuće, sumiranja godišnjih utisaka i donošenja novih odluka, ali to je nepobitno tako i oseća se u vazduhu. Kraj godine i početak nove je uvek nova šansa da sve iz početka uradimo bolje, uspešnije i kvalitetnije. E sad, tu je još jedna stvar kojoj se radujemo – pokloni! Ceo proces oko odabira poklona za nama drage osobe je ono što raspoloženje dodatno podiže na viši nivo. Verovatno već znate za koga su pokloni, sada je vreme da pronađete prave, a na sve to sniženja su već uveliko počela i trajaće do Božića, pa je u toku trka sa vremenom i karticom dok zalihe ne nestanu. Sve kolekcije iz sezone jesen-zima 2017. sada su nam najdostupnije, pa komadi koje smo dugo želeli možemo imati po povoljnijim cenama i već gledamo online Movem Fashion i pravimo spisak želja. Baš zato je sada pravi trenutak da pređete naše šoping savete koji će vam pomoći da lakše napravite listu za kupovinu – bar kada je reč o modnom segmentu, a mogu da se primene i na ostale, zato obratite pažnju!

movem fashion

Savet 1: Napravite spisak, zapravo napravite dva – jedan je za poklone koje ćete pažljivo odabrati za vama drage osobe, a drugi za vas. Ako mislite da je vaše ime suvišno na ovoj listi, onda samo ne želite da priznate da ćete sebi kupiti nešto jer vrlo su velike šanse da hoćete.

Savet 2: Sniženje je idealna prilika da kupite komade od kvalitetnih materijala po pristupačnijim cenama. To se zove pametna kupovina, kada po sniženoj ceni dobijete veću vrednost proizvoda. Dakle, birajte svilu, vunu i kašmir i vaš poklon će od običnog postati luksuzan. Midi-haljina sa detaljima od čipke je siguran izbor ako ste poklon namenili drugarici, sestri ili devojci.

movem fashion

Levo: sako u dva tona; Desno: haljina sa detaljima od čipke, sve Movem Fashion

Savet 3: Trendovi se smenjuju iz meseca u mesec, a ako želite da vaš poklon potraje, onda bi trebalo da birate bezvremene komade koji će nekoliko sezona biti u opticaju. Klasični modeli, dobro skrojeni od kvalitetnih materijala pravi su izbor ako tražite poklon za muškarca, zato predlažemo kaput ili sako od vune.

movem fashion

Levo: Jakna jednostavne forme; Desno: sako od vune, sve Movem Fashion

Savet 4: Poklon je pola posla, a drugu polovinu čine pakovanje i pravi trenutak. Zato nemojte zapostaviti ovaj segment jer on garantuje instant oduševljenje, a ako ste odabrali pravi poklon, onda on postaje trajan.

Savet 5: Ne zaboravite da uživate u čitavom procesu, od želje da nekom nešto poklonite dok tražite idealan komad, pakujete ga i čekate reakciju nakon odmotavanja ukrasnog papira, pa sve do prve probe kada i pitanja „kako im stoji“.