22.02.2017.

Dobar dan, želim da mi istetovirate pege na licu!

Gabriela Vinković

Ne, nije šala… Freckle tattoo je nov ultimativni trend u beauty svetu

hollyparkerphoto

@hollyparkerphoto

Nakon ere fotošopiranja, prekrivanja svih nesavršenosti na licu raznoraznim puderima – došao je i taj trenutak da se pegavost ističe i pege ponosno nose.
Čak je i Marc Jacobs na reviji za jesen-zimu 2017/18. predstavio modele s ljupkim tačkicama… Vodeći se natural trendom, milenijalsi su otišli korak dalje: za sve one koje nisu nordijske puti i prirodne crvenokose, te nemaju slatke pegice na obrazima i nosu – postoji alternativno rešenje, permanent makeup, ali ne obrva, ajlajnera – već pegica!

Tek istetovirane dame narednih nekoliko dana izgledaju kao da su ih izujedale pčele, potom mini-krastice otpadaju, a pege zablistaju punim sjajem tek nakon mesec-dva…

Tattoo majstori hvataju se ukoštac s novim izazovom kada im na vrata pokuca dama sa zahtevom: „dobar dan, želim da mi istetovirate pege na licu!“ A kada je istačkaju polutrajnim bojama, dama narednih nekoliko dana izgleda kao da su je izujedale pčele, potom mini-krastice otpadaju, a pege zablistaju punim sjajem tek nakon mesec-dva. I intenzitet boje se vremenom smanjuje, tako da – s pristojne razdaljine – pegice izgledaju gotovo prirodno.

Ko bi rekao da će žene poludeti za pegicama i freckle tetovažama. Pitam se samo šta je sledeće na beauty meniju…

marc jacobs fall 17

Marc Jacobs revija za jesen-zimu 2017/18.