04.05.2018.

Crvena senka za oči: Kako je nositi?

Isidora Nedić
Instagram, Profimedia

Crvena senka za oči u beauty svetu je kao Dragan Bjelogrlić u TV serijama – pomalo opasna i nepredvidiva, ali bez pogovora intrigantna i versatilna.

Nikada nam nije bilo jasno zbog čega je crvena senka na očima nepopularna, a rado nosimo kraljevskoplavu, limun-žutu ili pink nijanse? Ako bez razmišljanja crvenu boju stavljamo na usne ili obraze, zbog čega joj ne bismo dali još malo prostora na licu?

Crvena boja je topla, dolazi u raznim valerima i baš zbog toga, u zavisnosti od intenziteta nanošenja, može biti neutralna… za svakog ponešto!

Dopada vam se predlog? Iako znamo da vam je u trenu palo na pamet – nemojte stavljati karmin na očne kapke zbog:
a) bakterija
b) neki karmini su toliko jako pigmentisani da vam mogu trajno obojiti kapke

Ima toliko sjajnih crvenih senki za oči, a dajemo vam i predloge kako da ih iskoristite, tj. koji luk da kreirate.

Izađite iz vaše make-up zone komfora nakratko – dobro je to!

Umesto bronzane senke

Mat crvena senka, s nijansom koja vuče ka bordo, može biti sjajna zamena za neutralne tonove i pogotovo je lepa za devojke s tamnijim tenom.

Ukoliko ne stavljate previše slojeva, crvenom senkom ćete neutralisati tamne delove kapka, koji će u trenu zasijati. Ako se pak odlučite za intenzivan pigment ili više slojeva – kreiraćete sjajan večernji look i, definitvno, nećete ostati neprimećeni!

crvena senka za oči

Ako ste otvoreni za eksperimente, formuli dodajte još jedan agens – crvenu maskaru.

Eyeliner ili poigravanje s linijama

Inspirišite se make-up lookom s piste! Setili smo se prošlogodišnje Ferragamo revije za proleće/leto i devojaka na pisti sa crvenim linijama na kapcima!

crvena senka

Zašto da ne? Linija može biti deblja ili tanja – u oba slučaja jednako je efektna.

Ako vam je ovaj predlog previše eklektičan, a vi, prosto, niste takva ženska, isprobajte crveni eyeliner umesto crnog – leto je, let’s be funky!

crvena senka za oči

Crveni smokey eye

Okej, već znate da vam za smokey oči ne treba isključivo crna senka, već se ovaj legendarni look može izvesti uz pomoć braon nijansi, ljubičaste, tamnoplave, tamnozelene… a da li ste probali s bordo? Niste? Zašto?

https://www.youtube.com/watch?v=gdP2zletYC0

Crveni sjaj na očima

Hajlajter je out, a dewligter in! Šta je dewligter? Mali stik koji će delove vašeg lica učiniti sjajnim ili, možda je preciznije reći – vlažnim, poput glossy sjaja za usne.

crvena senka za oči

Dopada vam se? A slušajte sad ovo – zašto dewlighter ne biste naneli preko crvene senke na oči i dobili svojevrsni wet look za vaše lice? Aha, genijalno!

Evo kojim proizvodima možete kreirate ovaj ruby izgled: