21.03.2018.

Dulsineja – svilene marame kao remek-dela

42 magazin
Milica Mrvić


Poznato je da su svilene marame bezvremeni komadi koji nikada ne izlaze iz mode, baš zato nam odmah privlači pažnju novi brend Dulsineja

Dulsineja

Dulsineja je novi brend na domaćoj dizajnerskoj sceni, čiji nas vizuali iz nove kolekcije teraju da ponovo pitamo: „Kako, kako je naziv brenda?“ – da ne bismo zaboravili kako da googlamo i pronađemo put do svilenih marama u koje smo se zaljubili na prvi pogled.

Dulsineja

No, na Googlu saznajemo značenje reči Dulsineja koje nam i sama dizajnerka potvrđuje, a reč je o Don Kihotovom idealu žene i nestvarnom ženskom biću koje živi između jave i sna. Ona je logično prelepa jer je stvorena od mašte i snova o večnoj ljubavi.

Dulsineja

Iza Dulsineja potpisa stoji Dubravka Savić, diplomirana novinarka i studentkinja treće godine Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu na smeru Dizajn tekstila.

Dulsineja

Ona prepoznatljiv crtački rukopis uvodi u svet mode i svakodnevni život, kreirajući umetnost koja je nosiva, što čini osnovnu ideju ovog brenda. Ručno oslikane svilene marame sa
jedinstvenom završnom obradom, čije su težište elementi različitih likovnih pravaca kao inspiracija, ostavljaju utisak pažljivo osmišljene putanje kojom se umetnica kreće.

Dulsineja

Sukob pravih i krivih linija, geometrijskih oblika, pastelnih tonova i smelih akcenata
sublimira kompleksan svet vidljivog preveden u forme apstraktnog. Svaki komad ima svoju priču, unikatan je i nezavisan od trendova. Serijal fotografija i sama kolekcija inspirisani su bauhausom i stvaralaštvom László Moholy-Nagyja. A prodajno mesto u radnji Klasa u Čumiću, ostavlja utisak izložbenog prostora jer svaka marama je unikatno remek-delo koje odmah znamo kako da uklopimo u svoj svakodnevni stil.

Dulsineja

Marame: Dubravka Savić – Dulsineja
Art direkcija, fotografija: Milica Mrvić
Stajling: Dubravka Savić, Milica Mrvić
Model: Nina Stojanović
Frizura i šminka: Milica Milovančević
Odeća: M-ishka, Klasa, Sonja Jocić