05.04.2017.

41. #belgradefashionweek – zatvaranje

42magazin
Belgrade Fashion Week

Poslednje veče Beogradske nedelje mode u znaku Dragane Ognjenović

Foto: Bogdan Petrović

Foto: Bogdan Petrović

Beogradska nedelja mode se iz Belexpocentra, preko Galerije Štab, preselila u popularan Dorćol Platz. Urban i pomalo rustičan ambijent bio je adekvatan za poslednje veče 41. Belgrade Fashion Weeka. Revija kojom je zatvorena ova nedelja mode bila je ona koju potpisuje poznata beogradska modna dizajnerka Dragana Ognjenović.

42 magazin

Foto: Đorđe Tomić

– Jedno od osnovnih pravila u modi je senzualnost, što je u ovom trenutku čini velikim izazovom, ali održati kontinuitet je još veći. Zato je 41. Belgrade Fashion Week i ove sezone pružio priliku da svoje receptore održimo u stanju budnosti. Dizajn kao univerzalni jezik sporazumevanja, a često shvaćen kao luksuz, ima potrebu za interakcijom, čime nas održava u estetskoj kondiciji – objašnjava Dragana Ognjenović.

jelena-simonovic

Foto: Jelena Simonović

Na ovu reviju kreatorka gleda kao na priliku da komunicira sa publikom. Elegantni i nosivi modeli obeležili su veče, a uvek aktuelna crno-bela kombinovana je sa ženstvenim, čistim krojevima u kolekciji koja je dobila veliku medijsku pažnju kako iz prvih redova, tako i online. Draganine modele su osim manekenki nosili i nesvakidašnji manekeni, a to su njena sestričina i modni stilista Filip Maksimović.

_djt9468

Foto: Đorđe Tomić

Osim revije, koja je svakako pokupila najglasniji aplauz, sinoć je održana i posthumna dodela Počasne nagrade za podršku modi kao umetnosti, a dodeljena je novinarki Dragani Ćosić. Nagradu je preuzela njena sestra Suzana, zahvalivši se svima koji se trude da Dragana ostane zapamćena. Nenad Radujević, direktor Belgrade Fashion Weeka, napomenuo je da će se ubuduće dodeljivati nagrada koja nosi ime naše poznate novinarke, a biće dodeljena onim novinarima koji se ističu po interesovanju za modu. A ko će o ovoj nagradi odlučivati? Niko drugi do sami modni dizajneri.

_djt9081

Foto: Đorđe Tomić

Poslednje veče BFW imalo je najveću medijsku pažnju, a i mnoge javne ličnosti iz sveta mode i kulture obeležile su zatvaranje. Ukoliko niste imali prilike da iz prvog reda pratite svaki pokret modela na pisti, ta mogućnost pratila vas gde god da ste se nalazili jer je Instagram @belgradefashionweek bio veoma aktivan kroz live i Insta story.

Foto: Bogdan Petrović

Foto: Bogdan Petrović

Belgrade Fashion Week je zvanično zatvoren, a do sledećeg njegovog izdanja uživamo u modelima domaćeg dizajna koji su od danas dostupni u prodaji.