28.03.2017.

Ružina vodica – beauty proizvod ekstraklase

Mila Rebac
Promo

Najlepši cvet nema samo optičku vrednost: voda napravljena od cvetova ruže predstavlja pravo čudo za kožu (i kosu!)

output_wrmbyq

DEJSTVO RUŽINE VODE
Ružina vodica je eterična voda koja nastaje kao nusproizvod pri spravljanju ružinog ulja. Osim što ima aromatizujuće primene, ružina voda zauzima posebno mesto i u kozmetičkoj industriji – naročito u nezi kože. Naime, ova vodica deluje na kožu antibakterijski, osvežavajuće i tonizirajuće. Ima i umirujuća svojstva, ublažava crvenilo i važi za preparat koji apsolutno hidrira kožu. Stručnjaci su dokazali da kapljice od ružinog cveta imaju i anti-aging dejstvo, te zateže kožu.

PRIMENA
Čarobne ružine kapljice odgovaraju svim tipovima kože, te drže njenu pH vrednost u ravnoteži. Takođe, ovaj proizvod može da se koristi i kao tonik – za nežno i dubinsko čišćenje lica. A čini čuda i kada je kosa u pitanju – nekoliko kapi je sasvim dovoljno za negu i sjaj.

RUŽINA VODA KOD AKNI
Nije dokazano da ružina voda leči akne, ali svakako poboljšava stanje kože. Najčešće se koristi zajedno sa nekoliko kapi limuna koje se nežno nanose na problematična mesta. Nakon desetominutnog delovanja lice je potrebno isprati mlakom vodom. Delovanje: limunov sok ima prirodno antibakterijsko dejstvo, dok ružina vodica neutrališe i obnavlja kožu.

NAPRAVITE SAMI SVOJU BOČICU SA ČAROBNIM KAPLJICAMA
Za 500 ml ružine vodice potrebno je: latice od 10 svežih ruža, 0,5 l destilovane vode, sito, posuda s poklopcem. Latice stavite u sito (koje se nalazi u posudi) i prelijte ih kipućom vodom. Stavite poklopac o ostavite da odstoji 12 sati. Postupak ponovite tri puta. Nakon tri dana dobićete aromatičnu i mirisnu vodicu koja je upotrebljiva oko dve nedelje. Sipajte je u staklene bočice – koje mogu biti i savršen poklon.

A sada proučite i našu galeriju parfema koji mirišu na ruže…