13.06.2017.

011 ideja za lepši Beograd

42 magazin
Promo

Duh grada živi zahvaljujući ljudima koji ga vole

idea

Nedavno je završena kampanja Beograd grad vaših IDEA, u kojoj je više od 1.000 predloga prikupljeno u IDEA prodavnicama i na sajtu www.BGvasihIDEA.rs . Stručni žiri, koji su činili Ivan Ivanović, Slavimir Stojanović Futro, Slavoljub Stanković i Đuro Svilar, imao je težak zadatak – da napravi uži izbor i svojim sugrađanima dâ priliku da izglasaju one najbolje.

idea

Na osnovu više od pola miliona glasova, Beograđani su izabrali 11 ideja koje će grad u kojem živimo učiniti lepšim i humanijim mestom za život.

U obilazak pobedničkih ideja krenuće se sa Zvezdare, i to gradskim prevozom. Baš na stanicama na toj opštini će Beograđani, već u toku juna, čitati najlepše pesme srpske poezije dok budu čekali autobus. Na Dorćolu, u blizini Kalemegdana, naći će se kreativni mural za veću bezbednost dece u saobraćaju. Vračar će dobiti svoju jedinstvenu urbanu baštu, koja će doneti urbanu ekološku obnovu kao trend svake veće prestonice.
U Karađorđevom parku biće postavljene dodatne kante za smeće za park bez opušaka. Tašmajdan će dobiti prvi park u kome će i odrasli moći da se igraju sa svojom decom.

idea

Cilj kampanje nije samo ulepšavanje Beograda već i promovisanje pravih vrednosti koje ga čine kulturnom prestonicom

Studenti Fakulteta organizacionih nauka na Voždovcu dobiće solarni punjač za mobilne telefone, što će podići svest o značaju obnovljivih izvora energije.
Srce Beograda, park kod hotela Moskva na Terazijama osvanuće u novom, osveženom ruhu. Na Novom Beogradu, kod hotela Jugoslavija, postavljene su kamene žardinjere, gde mali umetnici već sada mogu da prikažu svoje likovno umeće. Park kod Vukovog spomenika biće u skladu sa potrebama svih sugrađana uz pomoć ekrana sa znakovnim jezikom,
Zemunski park Kalvarija dobiće dodatne klackalice i ljuljaške za mališane. Bežanijska terasa s pogledom na Novi Beograd konačno dobija izgled kakav zaslužuje, a u kome će uživati svi građani Beograda.

idea

Cilj kampanje nije samo ulepšavanje Beograda već i promovisanje pravih vrednosti koje ga čine kulturnom prestonicom. IDEA će sa velikim zadovoljstvom realizovati 011 pobedničkih ideja.

Duh grada živi zahvaljujući ljudima koji ga vole i zato – ko u Beogradu živi, taj Beograd i stvara.

idea