20.02.2018.

Vivienne Westwood ima prolećnu modnu poruku

42 magazin
Juergen Teller

Britanska dizajnerka, aktivistkinja i živa modna legenda svoje kreacije za proleće 2018. predstavila na svoj, kao i uvek, poseban način

vivienne westwood

Njena garderoba nije samo dobro skrojeni materijal ili dobar komad odeće. Svaka stvar koju ona stvori je poruka. Vivienne Westwood inspiriše, pa ljudi uvek žele da čuju šta ima da im kaže.

Pozornost javnosti podigla je i nedavno predstavljajući svoju novu prolećnu i veoma njujoršku kampanju zajedno sa fotografom i dugogodišnjim saradnikom Juergenom Tellerom, a pod kreativnom direkcijom Andreasa Kronthalera.

vivienne westwood

Kontroverzna glumica Chloë Sevigny izložena je, uznemirujuće i beskompromisno, međ gomilom tzv. njujorških klupskih klinaca, tu su i modeli, glumci, transvestit Milk (RuPaul’s Drag Race queen Milk) i Njujorčani svih uzrasta, a svi poziraju u izlogu, na dušeku i ispred zida od cigala. Vivienne nosi kaput iz čijeg džepa viri knjiga sa pitanjem „Zašto Trump“…

vivienne westwood

Snimci su urađeni na izložbi posvećenoj 20-godišnjoj saradnji fotografa Tellera i britanske dizajnerke u čijoj su prodavnici u Njujorku prikazane njegove fotografije, te na proslavi povodom izložbe.

vivienne westwood

Prema rečima Kronthalera, to nije bila samo atristička zabava koja je inspirisala kreativni koncept već su sami umetnici postali promoteri tog koncepta.

vivienne westwood

Podsetimo da je kraljica panka krajem prošle godine za sezonu jesen-zima 2018/19. umesto revije prikazala film i njime svetu čestitala 2018. Glavne karakteristike svoje kreativnosti ugradila je u militari kolekciju i dodala joj hešteg #DontGetKilled.

Ovo je video koji pokazuje nastojanja Vivienne Westwood da modom spasi svet.