Otkad smo probali home made verziju čipsa, više ne želimo onaj iz kesice
Dolazi sezona gledanja televizije i kućnog druženja jer hladniji dani tako nalažu, pa da je ne biste dočekali nespremni, da ne kažemo gladni, imamo pravi recept. Iznenadite sebe i druge vrelim tortilja čipsom koji možete umakati u kiselo mleko, pavlaku, domaći ajvar, čili sos, gvakamole, salsu od čega želite, tartar ili sami smislite u šta – mogućnosti su nepregledne!
Sastojci
‒ 250 g kukuruznog brašna
‒ 150 g belog brašna tip 400
‒ 1 kašičica soli
‒ 1 kašičica ulja
‒ 2 dl tople vode
Priprema
1. Pomešajte sve sastojke i napravite testo.
2. Podelite ga na 16 loptica, ili možda pak na 18 ako želite manje kolutiće, pa svaku razvijte koliko može.
3. Stavite alu-foliju na ringlu i svaki komad testa pecite kratko sa obe strane, to je tajna hrskavih slojeva.
4. Sada ih ubacite u duboko ulje i pržite vrlo kratko. I to je sve!
Uživajte, mi smo se već navukli na ovu grickalicu!