15.06.2017.

TAGO – spoj ritma, plesa i optimizma

42 magazin
Staša Tomić

Spektakularnu završnicu Dana korejske kulture pamtićemo dugo po ritmovima tradicije i sreće

tago

Koliko je neverbalna komunikacija važna i snažna, pokazali su članovi perkusionističko-plesne grupe TAGO, koja je na samoj završnici Dana korejske kulture – Skokni do Koreje održala koncert ili bolje reći performans.

Sedmorica mladih iz Koreje izvodila su različite ritmove od tradicionalnih do savremenih, sjedinjujući ih u uzbudljivim pokretima sa plesom, a na momente i akrobatikom.

Osim pokreta oni su mimikom, gegom, neposrednošću, ali i lepo naučenim rečima na srpskom, uspeli da od prvog trenutka uvuku publiku u njihov svet ritmova, plesa, energije i optimizma. Podstakli su publiku da tokom celog nastupa aktivno učestvuje taktiranjem, aplauzima, plesom, ali i vriskom pretežno mlađe ženske publike.

tago

Raspon zvukova udaraljki kretao se od visokih tonova, preko jakih, dubokih zvukova, da bi u pojedinim momentima udarali čak i po žicama. Nesvakidašnji i veoma energičan nastup trajao je gotovo sat i po vremena, a završen je stojećim ovacijama oduševljene publike. Druženje TAGO momaka sa Beograđanima nastavilo i u holu Doma sindikata.

Počasni gosti na koncertu bili su članovi organizacija Smart kolektiv i Lice ulice.

tago

Program Prvih dana korejske kulture – Skokni do Koreje u organizaciji ambasade ove prijateljske zemlje odvijao se od 20. maja na više lokacija. Tokom manifestacije  smenjivali su se koncerti, izložbe, modni i kulinarski događaji, te predavanja o jeziku i kulturi, politički seminari i prezentacije.

Do sledećeg druženja uživajte utiscima koje su kulturni poslenici iz Koreje ostavili.