04.05.2017.

Šta se nosi uz vetar u kosi

42 magazin
Dušan Milenković

Ako su vam se praznici i slobodni dani usladili, predlažemo da za vikend odete na more – i zatvorite prolećni trio jer morate da se spremite za nove radne pobede. A treba samo da odaberete destinaciju – stajling je već spreman!

modna kuća mona

Modna kuća Mona, kolekcija proleće-leto 2017. Foto: Dušan Milenković

Ako vam se poslednjih nedelja čini da više odmarate nego što radite, isti je slučaj i sa nama. Po nekoliko slobodnih dana za Uskrs i Prvi maj sasvim je dovoljno da se čovek navikne na stanje odmora i nije ni čudo što vam se sada čini da teško hvatate poslovni zalet, a da radna svakodnevica guta energiju. Baš zato što potpuno razumemo ovo stanje, nakon dugog razmišljanja i međusobnog debatovanja, jednoglasno smo došli do rešenja ovog problema i sa sigurnošću tvrdimo da radi!

Vrlo jednostavno – posle dva praznika sa po par slobodnih dana potreban vam je treći mini-odmor kako biste zatvorili krug i potpuno se resetovali za nove poslovne pobede. Dakle, uzmite tri slobodna dana – predlažemo petak plus vikend – i pronađite savršenu plažu jer pesak pod nogama i malo vetra u kosi je sve što vam treba. Ukoliko već znate gde biste, smislite i sa kim biste, a kada i to čekirate, sledi najbolji deo – pakovanje i osmišljavanje stajlinga za svaku aktivnost sa vašeg dugog spiska.

E tu na scenu stupamo mi – jer smo taj deo već obavili. Dakle, slede stilske smernice: sezona proleće-leto 2017, belo od glave do pete – zato što su pesak, belo i more stvoreni jedno za drugo. A gde je belo, tu je i plavo kao obavezna kolor kombinacija za sunčane dane, prirodni lagani materijali, lepršave haljine, karneri i savršen džentlmen da vam ponese prtljag.

Modna kuća Mona

Modna kuća Mona, kolekcija proleće-leto 2017. Foto: Dušan Milenković

Sve sa dosadašnjeg spiska (osim džentlmena, za njega se morate pobrinuti sami) pronašli smo u novoj kolekciji modne kuće Mona jer izgleda kao da su njihovi modeli stvoreni upravo za našu produženi vikend zamisao. A ta zamisao nije daleko od istine jer je inspiracija Moninih dizajnera bila upravo Italija, pa ne čudi što čujete italijanske kancone u glavi dok gledate fotografije i video ili zamišljate sebe kao Sophia Loren sa vetrom u kosi dok se vozite kabrioletom uz obalu.

Shodno svom senzibilitetu odlučite se za opušten ili holivudski vikend. Ukoliko biste samo da se opustite i šetate plažom – za tu priliku predlažemo floralnu haljinu koja leprša na vetru dok koračate bosi po pesku. A da je odelo na plaži dobra ideja, govori svaka od fotografija koja podseća na scenu iz filma, a pošto ovde vi glumite i vi pišete scenario, nađite sami povod da nosite strukiranu belu haljinu ili belo letnje odelo na plaži, ali i na večeri, proslavi ili venčanju – sve dolazi u obzir!

Ne sumnjamo da smo vas ubedili već posle druge rečenice, zato počnite s planovima za vikend i napravite svoju modnu priču pored mora uz modele kolekcije proleće/leto 2017!