29.06.2017.

Sredite se za plažu ODMAH!

42 magazin
Unsplash

Leto je tu, sutra krećete na more, imate i kupaći moderan i lep, ali nekako niste stigli da smršate, skinete celulit i zategnete mišiće. Nije ni kraj sveta, a tek je početak leta, i – pobogu živite u 21. veku, pa uz samo nekoliko tretmana, bez znojenja i mučenja, možete da izgledate tip-top

spremite se za plažu

I ove godine leto vas je zateklo. Vežbali ste, bili na dijeti, zaboravili kakvog je ukusa čokolada… I? Celulit je i dalje tamo gde je bio, imate višak na stomaku, bedrima i butinama, niste spremni za bretel-majicu…a kamoli za bikini. Da ste bar išli triput nedeljno u fitnes klub!

No, nije lako na sve strane stići i sve postići, posebno zato što danas, bez gladovanja i znojenja, možete biti spremni za plažu, zadovoljni kilažom, jedrinom i izgledom kože. I ne, ne smete sebe posmatrati kao lenjivicu, već kao ženu koja uzima sve ono što joj trenutak u kojem živi pruža.

Medicina, kozmetologija i tehnologija su danas toliko usavršene, da vam jedino preostaje da odaberete pravu metodu za ono što vas sputava da obučete kostim. Elem, prvi korak je – informišite se koje to najkomfornije neinvazivne procedure sebi možete da priuštite. Hajdemo redom, od A.

Nije lako danas na sve strane stići i sve postići, posebno zato što u 21. veku, bez gladovanja i znojenja, možete biti spremne za plažu, zadovoljne kilažom, jedrinom i izgledom kože

Cellutrix anticelulit tretman
Cellutrix je zvanično registrovani preparat, injekcioni rastvor za lečenje celulita. On je baziran na grupi amino-kiselina i patentiran je širom sveta, a namenjen je isključivo za medicinsku upotrebu putem mezoterapije.
Cellutrix se ubrizgava direktno u regiju zahvaćenu celulitom. Njegova posebna formulacija je namenski napravljena za površinsko tkivo, a za razliku od drugih proizvoda deluje i na dublje slojeve kože. Rastvor se resorbuje za nekoliko sati i, što je jako važno, ne sadrži supstance sa farmakološkim dejstvom. U zavisnosti od stadijuma i tipa celulita sprovodi se od četiri do 10 tretmana jednom nedeljno.

spremite se za plažu

Aqualyx
Ukoliko imate tvrdokorne masne naslage na bokovima, unutrašnjoj strani butina i kolena, ili na nadlakticama, za vas je Aqualyx, idealan da uklonite sav onaj višak koji odoleva i strogim dijetama i intenzivnom vežbanju.
Metoda se radi injekcionim ubrizgavanjem preparata Aqualyx koji je bezbedan, naučno kreiran, klinički ispitan i registrovan za medicinsku upotrebu u EU. On se ubrizgava upotrebom specijalnih igala, malim brojem uboda i praktično je bezbolan, a proceduru mogu da izvode samo lekari posebno obučeni i sertifikovani.
Ova nehirurška metoda uspešno smanjuje lokalizovano masno tkivo na tretiranim zonama i kod žena i kod muškaraca, a predstavlja jednu od alternativa za liposukciju ili druge invazivne procedure. Tretman traje oko 30 minuta, u većini slučajeva dovoljno je od tri do pet tretmana, a za optimalne rezultate preporučuje se ponavljanje procedure još dva-tri puta.
Najbolji efekti postižu se kod pacijenata koji su umereno povećane telesne težine, sa naslagama na tzv. kritičnim zonama bokova, kolena, nadlaktica…

Kriolipoliza
Kriolipoliza (Z Lipo aparatom) vrlo je efikasna neinvazivna metoda za skidanje masnih naslaga, celulita i oblikovanje tela, a njome se mogu tretirati regije: struka, iznad bokova, stomaka, zadnjice, butina, nadlaktica i muške grudi.
Tretman se sastoji u tome što se masno tkivo izlaže temperaturi od osam do deset stepeni ispod nule, a masne ćelije, kao najosetljivije na hladnoću, bivaju uništene u tom procesu. Potom ih telo, u nedeljama nakon tretmana, prirodnim metaboličkim procesima eliminiše.
Kriolipoliza nema štetne posledice na druge organe ili tkiva u organizmu, pa se preporučuje kao najefikasniji i najbezbedniji tretman za skidanje lokalizovanih masnih naslaga. Metodu je odobrila FDA kao potpuno bezopasnu po zdravlje, a potpuno je bezbolna.
Rezultat tretmana kriolipolizom je značajan i trajan gubitak masnog tkiva, u principu je individualan, ali u proseku skida između tri i sedam centimetara u obimu tretiranog dela tela. Rezultati su vidljivi od jednog do tri meseca nakon tretmana, a da bi se masne naslage na tom mestu kompletno uništile, potrebno je od tri do četiri tretmana godišnje.

Medicina, kozmetologija i tehnologija su danas toliko usavršene, da vam jedino preostaje da odaberete pravu metodu za ono što vas sputava da obučete kostim

Laser lipo tretman
U procesu starenja koža progresivno gubi elastičnost, koji je jedan od razloga zbog čega može doći do stvaranja neželjenih lokalizovanih masnih naslaga. Dijeta i fizička aktivnost pomažu u održavanju telesne težine, ali veoma je teško zategnuti opuštenu kožu i smanjiti masne naslage bez pomoći lekara. Liposukcija i lifting opuštene kože dosad su bile jedine metode redukcije masnih naslaga i zatezanja kože, ali tehnološki napredak doneo nam je još jednu nehiruršku metodu za zatezanje kože – Laser lipo tretman. Ovaj tretman je zaista najsavremeniji neinvazivni  metod za preoblikovavanje tela koji istovremeno umanjuje masne naslage i zateže kožu!
Njime se može tretirati bilo koji deo tela, a najčešće se koristi za regiju abdomena, bokova, ruku, gluteusa, leđa i butina.

spremite se za plažu

ZWave tretman
ZWave je neinvazivni tretman koji se izvodi radijalnim udarnim talasima, a dugotrajno sprečava slabljenje elastičnosti kože usled starenja, kao i efektivnu redukciju celulita. Blagi pulsevi prodiru kroz ženska vezivna vlakna sve do dubljih delova tkiva ispod kože, stimulišući vaš metabolizam i cirkulaciju krvi. Prosečno vreme trajanja jedne sesije iznosi 15–25 minuta za jednu regiju tela, a doziranje se obično kreće od šest do 12 sesija, pri čemu između dve mora da prođe od dva do šest dana. Idealan je odmah nakon Z Lipo tretmana jer razbija kristalizovane masne ćelije koje stoje kao hladno i čvrsto tkivo ispod kože, posle kriolipolize. Veoma doprinosi zatezanju kože koja će na tom delu tela izgubiti elastičnost (jer će taj deo tela izgubiti određenu zapreminu masnih naslaga).

Sve pomenute metode možete primeniti u Epilion Derma Laser ordinaciji, s tim što ćete najviše efekata imati ukoliko kombinujete više različitih tretmana u jednom dolasku, o čemu ćete sve informacije dobiti od dermatologa i stručnog osoblja ove ordinacije.