28.02.2017.

Četke u šake, boje na zidove – stiže proleće!

42magazin
Pinterest

Ovo su koloristički trendovi za 2017.

18a4d44f701b14b0c8a9c628f683f186

Uskoro počinje proleće, a od toga koliko ste upoznati sa trendovima koje ono donosi zavisi koliko ćete brzo doneti odluku o bojama za svoj dom pre nego što uzmete četku i farbu u ruke (ili ipak birate molera). Kao što se modni trendovi smenjuju na nekoliko meseci, isti je slučaj i sa enterijerskim novitetima. Svaka sezona zadržava stare i ističe nove estetske momente, možda ne tako drastične kao u modi, ali svaka godina ima svoj trend raport. Informišite se na vreme i dočekajte proleće spremni. Sledi top pet kolor trendova za 2017, a vi birajte najbliži vašem stilskom senzibilitetu.

PASTELNOROZE

c4eaffdfb8437750063e71977f40673f

Roze se vraća na velika vrata i više nije rezervisana samo za dečju ili bebi sobu ukoliko imate It’s a girl! situaciju. Ona je 2017. prilično promenjena i roze je rezervisana za odrasle sa stilom. Pastelna ili za prave znalce prljavoroze jeste trend koji pokorava sve inspirativne sajtove sa enterijerskim rešenjima. Jedostavno – think pink!

ZELENA, ALI NIKAKO TRAVA

alvhem3

Svi već znamo onu čuvenu da zelena boja odmara oči i možda je tako kada ste u prirodi okruženi zelenilom, ali kada je reč o farbi na zidu – nismo baš sigurni. Ali apsolutno smo sigurni da je ova boja pravi izbor u kombinaciji s belim plafonom! E sad, važno je da vam skrenemo pažnju da je, kada je o bojama reč, naravno, presudna je nijansa. Ukoliko ne želite da vaš prostor bude loša imitacija prirode i stvori potpuno kontrastni doživljaj u odnosu na to kada ste napolju i uživate – jednostavno zaboravite na boju zelene trave. Kao i na sve žućkaste međunijanse kako ne biste završili sa fluo-zidovima. Ovde je reč o svetlozelenoj pastelnoj nijansi koja se na Panton karti graniči sa sivom – e, baš ta je prava!

ZEMLJANI TONOVI

3

Ukoliko igrate na sigurno, onda se opredelite za zemljane tonove u enterijeru jer bez obzira na smenu trendova, ovaj opstaje – još od pećinskih vremena. Ne šalimo se! Još od prvog čoveka koji je živeo u pećini i prirodi ovaj kolor je generacijama upisan u naš DNK kao pravi. Ostavite zidove bele, a nameštaj birajte u toplim nijansama drveta – bež, braon, topla siva. Boja peska, gline i drveta neka vam budu vodilja. A kad je već kolorit ovakav, podrazumeva se da su u fokusu prirodni materijali.

TOPLA ILI HLADNA – SIVA

4365c02af25f11da1efbdf5e714859b8

Slična situacija kao i sa zemljanim tonovima – ni sa sivom ne možete pogrešiti. Bilo da ste pripadnik minimalizma, pa sav nameštaj birate u rasponu od bele do crne sa svim sivim nijansama, pročišćenih formi, ili se pak opredeljujete za eklektiku, print na print kombinacije i jak kolor – siva ide uz sve! Ukoliko su vaš brodski ili parket podovi u boji drveta, onda je naša preporuka topla nijansa sive, dok je hladan ton rezervisan za betonske podove ili granitne pločice.

TIRKIZNOPLAVA

interieurtrend-petrol-8_thumb_800x600_k

Možda vam ovo zvuči previse intenzivno, ali kada se tamniji tirkiz spoji sa komadima nameštaja u komplementarnoj žućkastoj boji i svemu tome doda retro prizvuk i dinamičan pod, sve legne na svoje mesto i spremno je za fotografiju za Instagram. Ove godine plava je top izbor svih dizajnera, arhitekata i dekoratera. Sve nijanse dolaze u obzir od indigoplave, preko ultramarina, do pastelne. Mi smo se izjasnili koja je naš favorit!