10.08.2017.

Skandinavski stil sa ulica Kopenhagena

42 magazin
Pinterest, Profimedia, Instagram

U toku je Nedelja mode u Kopenhagenu, pa beležimo najbolje kombinacije Skandinavki

kopenhagen

Baš zato što su kod nas tropske temperature i na ulicama viđamo sve manje odeće jer 40 stepeni jednostavno tako nalaže, vreme je da se rashladimo – bar u modnom smislu. Dok mi nosimo šortseve, haljine od laganih materijala, a trudimo se da nam što češće stajling bude samo kupaći kostim, negde tamo na severu Evrope…

Epiteti svetski prepoznatljivog skandinavskog dizajna preneli su se na sve životne oblasti, pa i na modni stil!

Mala digresija: ako birate kupaći po onome što trendovi nalažu, neka bude jednodelni, ili retro sa dubokim donjim delom koji ističe obline. Druga opcija vam je klasičan bikini s trouglićima ili onaj bez bretela i vezivanja. A moramo da pomenemo i treću varijantu – toples ili nudistički stil. Možda ova poslednja opcija nema mnogo veze s odećom, ali potencijalna modna fotografija je ipak drži u ovoj sekciji.

Elem, iako je tema kupaćih kostima u skladu sa letom kod nas, pa možemo samo o tome, vreme je da zakoračimo u blisku modnu budućnost. Da bismo to uradili, selimo se na sever gde je temperatura  dva puta niža neko ovde, ovih dana oko 20 stepeni u proseku. Mesto: Danska, Kopenhagen. Trenutno je tamo u toku Nedelja mode na kojoj se predstavljaju kolekcije za sezonu proleće- leto 2018. A kako kod nas za nekoliko nedelja dolaze baš te niže temperature, pre nego što potpuno zađemo u jesen nije naodmet da nas stilski inspirišu Skandinavke, koje pažljivo ili nonšalantno biraju stajling za šetnju ulicama između revija.

 

A ako vas zanima zašto smo odabrali baš Kopenhagen, odgovor je jednostavan – epiteti svetski prepoznatljivog skandinavskog dizajna preneli su se na sve životne oblasti, pa i na modni stil. Zato pažljivo pregledajte galeriju i beležite stilske lekcije, uskoro će vam zatrebati.