24.07.2018.

Modna reinkarnacija devedesetih – povratak patika Aztrek OG

Promo
Promo

Reebok Classic u velikom stilu vraća ikonu devedesetih – model patika Aztrek OG

Reebok Classic

Čuvena silueta, dizajnirana 1993. godine, prošla je kroz značajne promene i tehnološka unapređenja u odnosu na svoje prvobitno izdanje. Aztrek OG je, tako, obrnuo igricu, pa je od patike kreirane za trčanje danas postao model koji inspiriše street style pojedince da budu drugačiji i biraju svoj put. Najvažnije, zadržao je vrhunski kvalitet koji čuva reputaciju brenda Reebok.

Čuveni dizajner Kristijan Treser ujedno je i najzaslužniji što Aztrek OG model predstavlja otelotvorenje Reebok duha devedesetih, sa izraženom petom i upečatljivim gornjištem. Mlad i neverovatno talentovan, Treser nije robovao konvencijama, već je svoju kreativnost usmerio u dizajn ove siluete. Osvrćući se na devedesete godine, kada je radio za Reebok, rekao je: „Samo sam želeo da pratim intuiciju i shvatim u kom pravcu mogu da idem sa dizajnom patika.“

Reebok Classic

Patike kreirane za trčanje postale su model koji inspiriše street style pojedince da budu drugačiji i biraju svoj put

Povodom lansiranja Aztrek OG, a sa željom da se obeleži 25 godina od prvobitnog modela, Reebok je snimio i kratak film pod nazivom Take a Different Path, čiji su glavni akteri pevačica i model Porša Ferari, Anais Galager, influenserka i ćerka gitariste grupe Oasis Noela Galagera, i hip-hop, funk i grime DJ Oneman.

U kratkom filmu Take a Different Path, u produkciji Vejvija Gamsa, Reebok Classic poziva na putovanje kroz autentične underground scene, u kojima svaka sekvenca jasno odražava supkulturu i ekspresiju devedesetih godina. To su trenuci koji žive i danas i inspirišu nove generacije.

Pored atraktivnog videa, cenjeni fotograf Viki Grout ovu kampanju upotpunjuje i nizom moćnih fotografija, slaveći jedinstveni identitet i prepoznatljivost svakog lika, kao predstavnika londonske savremene streetwear i muzičke kulture.

Reebok Classic

U filmu Take a Different Path Reebok Classic poziva na putovanje kroz autentične underground scene, u kojima svaka sekvenca jasno odražava supkulturu i ekspresiju devedesetih

Osvežen za novu kolekciju jesen/zima 2018, Aztrek OG predstavlja spoj upečatljivog retro stila, duha devedesetih i autentične forme. Na radost ljubitelja ovog modela, Hexalite tehnologija je zadržana, uz osnovne proporcije, visinu patike, baš kao i neke druge odlike prve verzije, poput belog gornjišta sa crnim brendingom i prepoznatljivih 3M refleksivnih tačaka.

Reebok Classic

Reebok Classic Aztrek OG muški modeli ekskluzivno su dostupni u Tike Shopu u Beogradu, u Ulici kralja Petra 24.