28.02.2018.

Milan Fashion Week u 4 slike

42 magazin
Instagram, Pinerest, Profimedia

Dok se modna elita seli iz Milana u Pariz, ovo su utisci koji se prepričavaju usput

Milan Fashion Week

Iako su pre Milanske održane Njujorška i Londonska nedelja mode, ovde se nekako podigla najveća prašina. Italijani su, kažu, poznati po preterivanju, a za ovih sedam dana pokazali su da se nije štedelo, pa je moto više je više podignut na nivo više je naviše. Neviđene scenografije, često kostimi umesto mode, maske umesto šminke i šokirajuća rekvizita, a sve to ide u staž fashion week događaja, modne predstave i zabave za obožavaoce poznatih modnih kuća. A kada pogledate naknadno lica zvanica između revija, Milano je uspeo u tome jer svi deluju kao da su se zaista dobro zabavili. Ovo će obeležiti jesen-zimu 2018.

Gucci

Alessandro Michele je ovog puta nadmašio samog sebe. I taman kada ste mislili da svaka sledeća revija liči na prethodnu, došlo je do presedana – ova kolekcija kao da u sebi sadrži najmanje tri, pa je tako slojevitost ne bi li se svi modeli predstavili bila nezaobilazna.

Milan Fashion Week

Ovde je bilo svega, kristala, Paramount logoa, čipke, brokata, kože, spoja nespojivog… ma ovako – čega se setite, slobodno pogađajte jer i toga je bilo! A ono što ne biste pogodili jeste rekvizita u rukama modela koji su nosili sopstvene glave, male zmajeve ili iguane. Sada ne morate da koristite reč kič jer rođena je nova estetika koja se opisuje brendom koji ju je stvorio – Gucci.

Marni

Prepoznatljiv po jarkim bojama, i ove sezone Marni je dao boje kako u detaljima, tako i u monokolorističkim lookovima od glave do pete.

Milan Fashion Week

Asimetrični krojevi i utisak nedovršenih komada karakteriše kolekciju s jedne strane dok vešta upotreba PVC sjajnih materijala savršeno skrojenih u XL kapute s druge strane. Kao i uvek, aksesoar je taj koji skreće pažnju, a tako je bilo i sada.

Versace

Novi pravac u kome se od prošle godine kreće modna kuća može se opisati kao rešenje domaćeg zadatka: obuhvatiti najaktuelnije trendove pod jednim imenom – Versace.

Milan Fashion Week

Mnogo printova, svile, širokih kaiševa, boja, beretki, pa ešarpi oko glave u kombinaciji sa naočarima, uskim haljinama i čarapama, a na sve to mnooogo zlata bila je jasna asocijacija da je početna inspiracija Donatele ove godine bila dekada devedesetih. A onda je otišla nešto šire….

Jil Sander

Iako izgleda kao da se svi utrkuju ko će više boja da prikaže, budući da je reč ipak o Milanskoj nedelji mode, pa je to sasvim očekivano, ali i ko će više da šokira, e pa baš zato se revija sa Jil Sander potpisom izdvaja u masi, jer ovi modeli zaista odskaču.

Milan Fashion Week

Desetak potpuno belih kombinacija od glave do pete, gde je demonstrirano poznavanje materijala, ali i modelovanja. Ovo je druga sezona Lucie i Luka Meiera za ovu modnu kuću, a s obzirom na to da oni kažu da ih je inspirisala pozitivna budućnost i da su baš za tu priliku dizajnirali odeću za ovu kolekciju, onda preostaje da joj se radujemo jer ova odeća nagoveštava vedru modnu scenu.