12.12.2018.

Pirelli kalendar 2019: O čemu sanjare četiri talentovane i uspešne žene

42 magazin
Albert Watson

Pre nekoliko dana izašao je Pirelli kalendar za sledeću godinu, a fotograf Albert Watson udenuo je u njega čak četiri mini-filma i nazvao ga Dreaming

Pirelli kalendar 2019

Za čuveni Pirelli kalendar za 2019. slavni fotograf Albert Watson kreirao je seriju vinjeta i fokusirao se na snove i težnje četiri uspešne i talentovane žene. Zvezde svakog malog filma su poznate ličnosti iz sveta sedme umetnosti, mode i plesa, a svaki prikazuje likove na važnim životnim prekretnicama.

Crni Pirelli kalendar 2018. u Zemlji čuda

Fotografije za 46. izdanje Pirelli kalendara snimljene su u boji i crno-beloj tehnici na filmskom formatu 16: 9, a inspirisane su strašću fotografa Alberta Watsona prema filmskoj umetnosti, što je na snimanju u Majamiju i Njujorku razultiralo predivnim, filmičnim fotografijama na temu Dreaming ili Sanjarenje.

 

Kako kaže autor, osnovna ideja projekta bila da ispriča priču u četiri mala filma. „Ono što sam hteo da prenesem bila su nadanja protagonista, način na koji razmišljaju o budućnosti, a sve kroz dimenziju sanjanja“, rekao je Watson.

Pirelli kalendar 2019. izašao je 5. decembra, a u njemu se pojavljuju glumica Julia Garner u ulozi fotografkinje botanike; Astrid Eika glumi model; glumica i model Laetitia Casta je u ulozi slikarke, a baletan Sergei Polunin je njen partner; baletska zvezda Misty Copeland je plesačica, a partner joj je baletan Calvin Royal III; model Gigi Hadid ima ulogu bogate starlete, a njenog prijatelja od poverenja tumači modni dizajner Alexander Wang.