12.02.2018.

Jesen u Njujorku 2018.

42 magazin
Pinterest, Profimedia, Instagram

Njujorška nedelja mode za jesen-zimu 2018. još traje! Za slučaj da niste ispratili svaki nov model prethodnih dana, ovde su najvažniji detalji o kojima svi pričaju

001

Tom Ford

Jednom rečju: osamdesete su se vratile! U prevodu: krzno na krzno, animal print u tri verzije u jednom komadu, a govorimo samo o kaputu, na to dodajte šljokičaste helanke, mrežaste čarape i aksesoar – salonke i tašna ponovo animal, jer više je više!

tom-ford

Osim modela koji su privlačili pažnju, beauty momenat nije izostao, pa su traka oko glave, naglašene oči i debele alke zaokružile novu viziju žene Toma Forda.

Alexander Wang

Kada sumiramo utiske, najglasnije je odjeknula revija Alexandera Wanga, kako na Instagramu i ostalim online mestima tako i na licu mesta od zvanica čuvenog prvog reda.

alex

Ako se pitate zašto, evo i nekoliko odgovora: 1) Neo – Trinity – Matrix utisak, mnoooogo kože u kaputima, šortsevima, minićima; 2) MCL ne znači mala crna haljina, već mikro crna haljina u nekoliko verzija; 3) čarape su must, naročito ako je natpis na butini; 4) sako, naramenice, krzno, čipka i salonke bile su rame uz rame sa trenerkama i sportskim detaljima 5) izdvajmo dva akcenta kada je reč o aksesaru, a nijedan nisu cipele, već naočare u stilu 90-h i štipaljka za kosu – koju verovatno nemate već 15 godina.

Bottega Veneta

Svila, krzno i jarke boje su ukratko ono Bottega Veneta predlaže za jesen 2018. No, ako zumiramo kolekciju, ne možemo da ne primetimo da je ova modna kuća ipak iskoračila iz dosadašnjih okvira.

1

Pidžame od svile i haljine od svile u kombinaciji sa XL kaputima već na samom startu privlače pažnju, a pliš i duge haljine pred kraj revije bili su tu da osiguraju mesto na našoj top-listi.

Prabal Gurung

Print na print kombinacije, debela pletiva, šljokice, pliš i rese, krzno, kolor-bloking, total monolokor look … sve je tu, ali nije utisak da je svega previše, naprotiv!

pg

Prabal Gurung se vešto poigrava ženskom siluetom, pa tako naglašava struk, remena ili članke, a sve to u pažljivo osmišljenom stajlingu koji modelima iz nove kolekcije dodaje na ceni. Highlight revije su cipele koje će svi želeti na jesen, must have svih trendseterki upravo je predstavljen – geometrijska peta od drveta i ovčje krzno kao materijal za salonke koje još imaju i pertlanje oko članka. Ako ne verujete opisu, samo pogledajte fotografiju, govori više od reči!

Self-Portrait

Dizajner i kreativni direktor brenda Han Chong novom kolekcijom ostavlja utisak kao da se poigrava dinamikom i smenjuje muške i ženske krojeve u sezoni jesen 2018.

selfOd lepršavih haljina i sukanja od satena, svile i čipke, pa sve do strogih formi – pantalona muškog kroja i sakoa, kože i kaputa. Oba dela kolekcije spaja akcenat na remenima kao lajtmotiv koji se provlači od početka do kraja!