11.07.2018.

Visokomodna jesen 2018.

42 magazin
Pinterest, Profimedia, Instagram

Protekla nedelja prošla je u znaku Nedelje visoke mode, a ovo su ključni momenti

nedelja visoke mode

Maison Margiela; Jesen-zima 2018.

Početak jula bio je rezervisan da modne kuće koje u svojoj ponudi imaju haute couture segment predstave nove kolekcije za jesen pred nama. Iako se mnogi pitaju do kada će se održavati ova manifestacija zvana nedelje visoke mode s obzirom na to da je klijentela ovih komada u minimalnim procentima i broj se svake godine smanjuje (ne zbog broja onih koji to mogu da priušte već popularizacije ready-to-wear brendova), svejedno, vrlo pomno se pratio svaki model na pisti.

nedelja visoke mode

Valentino; Jesen-zima 2018.

Dok su socijalne mreže prenosile live šta se dešavalo na pisti i oko nje, nekoliko dana osim fudbala ovo je bilo glavna tema u modnim krugovima i šire. Svoj kreativni odgovor na modni zadatak: kako će izgledati jesen 2018. dali su Valentino, Chanel, Christian Dior, GivenchyAlberta Ferretti, Elie Saab, Fendi, Giambatistta Vallii drugi.

Pregledali smo svaki model i svaku reviju i izdvojili najupečatljivije! Posebnu pažnju 42 magazina privukao je John Galliano x Margiela

Ukupno ih je bilo čak ili samo 22. Od 22 revije iza svake je stajala modna imperija kuće koju predstavlja sa modnim dizajnerom na čelu i gomilom onih koji su danonoćno ručnim radnom dali doprinos svakom parčetu tkanine. Utkani sati rada vidljivi su već na prvi pogled i zato zumiramo kako bismo se uverili u svaki potrošen sat.

bd-couture

Giambatistta Valli; Jesen-zima 2018.

Pregledali smo svaki model i svaku reviju i izdvojili najupečatljivije! Posebnu pažnju 42 magazina privukli su Iris van Herpen sa inovativnim materijalima i ameboidnim formama haljina čiji su modeli ličili na bića iz bajki.

nedelja visoke mode 2018.

Iris van Herpen; Jesen-zima 2018.

Zatim Elie Saab Black Swan venčanica, Jean Paul Gaultier muška kolekcija, frizure kod Valentina, mrežice preko lica i cipele kod Giambatistte Vallia, šeširići kao za kraljevsko venčanje by Diori apsolutno sve vreme držao nam je pažnju Maison Margiela.

nedelja visoke mode

Maison Margiela; Jesen-zima 2018.

Nove forme, novi slojevi, jarke boje na odeći i licu, nove teksture, novi materijali, novi spoj istih, novi stajling, novi aksesoar u vidu vray naočara ili držača za telefon a la selfie stick, nova…

nedelja visoke mode

Maison Margiela; Jesen-zima 2018.

Rezultat je novi pristup visokoj modi, koja možda manje liči na visoku, ali svakako više na modu i pomeranje granica mode eksperimentisanjem, onako kako to rade sva velika imena kroz istoriju od Christana Diora do Coco Chanel, čija imena nose kuće koje su danas pokazale svoje kolekcije na Nedelji visoke mode. Sledi galerija u 42 slike koje prepričavamo do jeseni: