29.04.2017.

Chill faktor: Najbolji barovi kraj vode

42magazin
Promo, Facebook

Povod: prvomajski produženi vikend. Motiv: totalno opuštanje. Lokacija: bar pored vode. Ako je ovo vaša ideja ultimativne uživancije, izdvojili smo nekoliko sjajnih barova i klubova kao stvorenih za njenu realizaciju

Splav Pristan

Barovi na vodi

Pristan je splav na 25. maju, sredili su ga Autori, pa je kao – bombona. A šta ima lepše od posmatranja zalaska sunca u bombonjerastom ambijentu dok slušate muziku nekih od najboljih gradskih di-džejeva? Uskoro objavljuju i nov meni s fotografijom Nemanje Kneževića na coveru, pa se nadamo i nekim kul zalogajima? S hranom ili bez nje – odbrojavamo dane do otvaranja!

Nautičko selo Boljevci

Barovi na vodi

Da li ste bili u Boljevcima? A u nautičkom selu? Ako je vaš odgovor ne i ne, onda je vreme da odete do Nautičkog sela Boljevci – prvog te vrste u celoj Srbiji. Nautičko selo je kompleks od 16 modernih kućica na vodi postavljenih u nizu, urađene u potpuno istom stilu. Kada odete tamo, imate utisak da ste zapravo u Holandiji – sve je cakum-pakum. Svež vazduh, vetar, reka – to je sve što tražimo. Još ako je sa stilom, tim bolje(vci)!

Opušteno Ada safari

Barovi na vodi

Pola riblji restoran, pola mini zoo-vrt, Opušteno Ada Safari kraj malog ribarskog jezera –  je autentični gradski dragulj. Ako volite dobre girice ili solidnu riblju čorbu, a sve to dok se otimate s gusanima za hleb – ovo je pravo mesto za vas. Savet: ako planirate vikend sa decom, to je to – look no further.

Brodić na Savi

barovi na vodi

Sednite na bajs, vozite se duž rečne obale i tačno iza Sajma spazićete Brodić. Naručite njihovu trademark picu – možda se dugo čeka, ali nećete zažaliti, definitivno je najbolja u gradu. Vruća pica, hladno pivo (ili špricer, ako više volite), ljuljuškanje reke i zalazak sunca… Mi smo već tamo, a vi?

Klub 20/44

Barovi na vodi

Klub 20/44 je legendarni disko-splav na novobeogradskoj strani reke, koji se našao na Guardianovoj listi najboljih klubova u Evropi. Negde smo pronašli da je enterijer kluba inspirisan Lynchovim filmom Mulholland Drive, ali nas više asocira na sjajni britanski naslov The Boat that Rocked. U svakom slučaju, adut kluba 20/44 je sjajan muzički program koji se iz dana u dan realizuje uz pomoć BG underground ekipe.

Caffe Režiser

barovi na vodi

Taman kad se umorite od šetanja na Adi promenadi, negde na trećem kilometru, nailazite na Caffe Režiser. Zašto da sednete baš tamo? Zato što uz super kafu dobijate free kolačiće, zato što im je žito sa šlagom jedno od boljih u celom gradu, zato što možete da birate da li ćete sedeti pored vode ili ispod drveća. Da nastavimo da vas ubeđujemo?