27.05.2017.

Naučite decu da izađu iz kutije i postanu superheroji

42 magazin
Promo
Kreativnost, empatija, samostalnost, inicijativa, solidarnost, sve su to osobine koje bismo želeli da poseduju naša deca jer ih one čine mnogo boljim osobama. I još nešto. To su superherojske osobine. Zašto? Jer krase decu koja menjaju svet

Koba Yagi

Koliko je dugačko nebo, kako je nastao Bog, zašto pas nema pupak… I tako milion puta tokom dana. Kad se samo prisetite koliko kreativnih pitanja prolazi kroz te male glave – da bi se tokom decenija gotovo sve ugasilo i svelo na nekoliko kreativnih ideja. A o osmesima da ne govorimo. Šta to ubija njihove bisere? Na prvu loptu svi ćemo se složiti da televizija najviše blokira dečju kreativnost, kao i nove tehnologije koje imaju značajnu ulogu u udaljavanju dece od kreativnog načina razmišljanja.

Koba Yagi

Koba Yagi – Dinosaurus

Koba Yagi

Koba Yagi – Praćka

Dok čitate ove redove, verovatno klimate glavom i preispitujete se koliko puta ste bezuspešno pokušali da učinite nešto, pored otimanja telefona i gašenja ostalih uređaja, a rezultat je bio poražavajući. Da bismo vam vratili dozu optimizma, za početak treba da znate da uz odgovarajuću animaciju i maštovite aktivnosti deca mogu da budu kreativna – u svim periodima odrastanja, pre šeste godine i u vreme puberteta, kada su svi roditelji u fazonu: Planeto, stani da siđem. Pravi način je zagolicati im maštu – na njima interesantan način i uz osobe koje su im zabavne i inspirativne.

Igračke su namenjene deci od tri do 12 godina, malim stvaraocima, umetnicima, naučnicima – malim ljudima koji će iskazati svoje talente

U najmlađem uzrastu igračke su jako važne kao instrument da im probudite emocije i maštu. To se najlakše postiže uz edukativne, „uradi sam“ igračke namenjene deci od tri do 12 godina, malim stvaraocima, umetnicima, naučnicima – malim ljudima koji će iskazati svoje talente. One će ih pokrenuti na promene i zaintrigirati da počnu da razmišljaju „izvan kutije“. Upravo sve ove karakteristike poseduju Koba Yagi Toys, koje je osmislio Koba Yagi tim sačinjen od komunikologa, likovnog umetnika, pedagoga, psihologa, filmskog umetnika i dramaturga, a svi su se potrudili da detaljno prouče svaki detalj i ponude najbolje rešenje. Zato su ove igračke napravljene od kvalitetnih kreativnih materijala, a osobe koje su ih pravile pripadaju ranjivim grupama. Ove igračke su i društveno odgovorni proizvodi jer neke od njih nastaju od reciklažnog tekstila koji predstavlja jedan od glavnih zagađivača vazduha u Srbiji. Cilj je razvijanje empatije, a kreativne lutke i predmeti iziskuju razmišljanje i različite veštine. Monsterzi su dobra čudovišta koja jedu strahove, Enimalzi lutke za pričanje sa specijalnim džepom za poruke za posebnog druga, tu je i praistorijska avantura, ali i praćka i pundravci, tj. vunene loptice koje deca sama prave. Osim drugara i roditelji se lako uključuju i vraćaju u svet mašte.

Uz odgovarajuću animaciju i maštovite aktivnosti deca mogu da budu kreativna – i pre šeste godine i u pubertetu, kada svaki roditelj bar jednom pomisli: Planeto, stani da siđem

Još malo pa će raspust. Posle prvog jeeee, sledi vam hvatanje za glavu jer već drugog dana sledi konstatacija – dosadno mi je i pitanje šta da radim. E da ne biste doživeli tradicionalan napad histerije, dočekajte ih spremni: A šta kažeš za Školu za superheroje?! Letnji program ove cool škole počinje 11. juna i traje do 13. avgusta, održava se svake nedelje od 11 do 12.30 časova, a namenjen je deci od šest do 12 godina.

Koba Yagi

Koba Yagi – Praistorijska avantura

Koba Yagi

Koba Yagi – Ram

Koba Yagi

Koba Yagi – Ranac

Škola ima dva ciklusa, po pet povezanih radionica: SAMSVOJMAJSTOR – ideja je da mališani steknu nove veštine i podele sa drugima, I JA MOGU – radionice društvenog aktivizma. Cilj je druženje sa drugarima i vršnjacima sličnih interesovanja i razmena znanja. Program škole je deo globalnog edukativnog programa Design for Change, čiji je ambasador u Srbiji Koba Yagi centar za edukaciju i razvoj.

Druge detalje istražite OVDE

I na kraju: srećan raspust i potrudite se da kreativno iskulirate njihova dva meseca kuliranja.