11.09.2017.

Povezivanje regiona muzikom

42magazin
Promo

Novo izdanje Musicology Barcaffè Sessions najavljeno je u klubu Bitefartcafe, uz mnogobrojne goste i domaće izvođače

bitefartcafe

Koncertni serijal, koji će ove godine prvi put biti organizovan na regionalnom nivou predstavljen je izložbom fotografija Muzika povezuje ljude. Drugo izdanje serijala otvoriće 28. i 29. septembra koncert sastava Incognito u Beogradu, dok će ove britanske legende pred ljubljanskom publikom nastupiti 30. septembra.

Ovim koncertom će zvanično početi prvi serijal Musicology Barcaffè Sessions u Sloveniji. U želji da pomogne i podrži razvoj kulture, ne samo u Srbiji već i u čitavom regionu, Barcaffé je i ove godine generalni partner festivala.

Smatram da je koncept intimnog muzičkog uživanja u manjim koncertima velikih izvođača koji smo osmislili nešto što nas je međusobno duboko povezalo, ne samo u toku koncerata, nego i u stalnoj borbi za kvalitetniju muzičku scenu

“Izuzetno mi je zadovoljstvo što Musicology Barcaffè Sessions raste i što nastavlja da povezuje različite ljude, sličnog muzičkog afiniteta, ove godine i u Sloveniji. Naravno, nije nam plan da tu stanemo, pa za sledeću sezonu već planiramo nova iznenađenja. Smatram da je koncept intimnog muzičkog uživanja u manjim koncertima velikih izvođača koji smo osmislili nešto što nas je međusobno duboko povezalo, ne samo u toku koncerata, nego i u stalnoj borbi za kvalitetniju muzičku scenu. Povezalo nas je i sa svim muzičarima koji su prethodne godine nastupali na serijalu. Njihovu muziku i emociju uspeli smo da doživimo na potpuno nov i drugačiji način, a svaki koncert je bio fascinantna priča za sebe“, kaže Miša Relić, direktor koncertnog serijala.

Prvi koncert Incognita 28. septembra skoro je rasprodat, pa je zbog velikog interesovanja najavljen još jedan koncert dan kasnije, 29. 9, a nakon toga bend nastavlja za Sloveniju. Na konferenciji su otkrivena i neka od imena koja će na serijalu nastupiti do Nove godine. Norveška atrakcija i multiinstrumentalista Bernhoft stiže u Beograd već 19. oktobra, a za ovaj koncert karte su već u prodaji. Nakon Bernhofta, Musicology Barcaffè Sessions po prvi put u Srbiju dovodi jednu od najvećih jazz zvezda današnjice, pijanistu i producenta Roberta Glaspera. On dolazi za svojim triom uz pojačanje fenomenalne Erike Patris Kembel, poznatije kao DJ Sundance, a osim u Beogradu, Glasper će biti drugi izvođač na Musicology Barcaffè Sessions u Sloveniji.

Sve karte za koncerte biće u prodaji preko prodajnih mreža eventim.rs i ddtickets.rs.

Povodom početka nove sezone i širenja koncertnog serijala na Sloveniju, organizovana je izložba fotografija Muzika povezuje ljude, koja će sumirati najlepše momente sa prethodnih izdanja festivala, uhvaćene kroz objektive pet fotografa različitih senzibiliteta. Izložba će trajati od 7. do 27. septembra u klubu Bitefartcafe, a fotografije izlažu: Bojana Janjić, Creative Couple, Marko Obradović Edge, Željka Dimić, Mikica Andrejić