12.01.2017.

Kad rešiš da ugodiš sebi

Promo

Moje prvo Tailor Made iskustvo – dan kada sam otkrio MojKrojac.com

img_20161017_210750

Potpuno običan dan za besciljnu šetnju radi šetnje po dorćolskom kraju. I tako jedna, pa druga ulica do Zmaja od Noćaja 13. Između najstarijih fasada Beograda koje već dugo poznajem, ugledam mural na zidu po prvi put. Mačak u košulji sa belom kragnom i pomalo bizarnim dugmetom umesto oka potpuno mi je uhvatio fokus tog trenutka i naterao da se zapitam šta se krije iza zida. Iako pored murala stoji beli ispis Košulje po meri na crnoj mat pozadini, moja radoznalost nije bila zadovoljena i rešio sam da otkrijem šta se krije iza naziva MojKrojac.com.
Krećem ka ulazu i pogled na izlog u kome se nalazi lutka od glave do pete obučena u precizno skrojen kombinezon-košulju, momentalno mi vraća scenu iz Kubricove Paklene pomorandže. Strašna lutka u oba smisla te reči – svaka čast, krojači!
Kao što sam sasvim slučajno sada došetao, setim se da sam tako pre par meseci naišao na sajt MojKrojac.com i još tada pomislio kako bih baš mogao sam sebi da ugodim i konačno počastim sebe pravom košuljom po mojim zahtevima i merama. Moja potraga za pravom traje već godinama. Nemam šta da izgubim, ulazim, pa da vidimo.
Prvi utisak – obećava! Stare crno zlatne singerice na belim policama prepunim raznih košulja, šarenih kravata i uzoraka materijala. Iza ogromnog pulta sa ugradnim monitorima zaviruje se u radni deo sa krojačkim stolovima, gde devojke stvaraju nečije nove košulje. Celokupan doživljaj opisuje natpis na zidu Ručno proizvedeno, koji samo potvrđuje upravo viđenu scenu.

img_20161002_142520
Iz susedne prostorije prilazi mi prodavac Džeremija, kaže: „Svi me zovu Džeri ako vam je tako lakše“, pomislim kako to nije ime koje se lako zaboravlja i nakon dobo došli sedamo za pult ispred monitora da me upozna sa konceptom radnje. Već nakon par rečenica shvatam da tek sada otkrivam nešto što postoji već šest godina. „Specijalnost su nam košulje, košulje i samo košulje“, objašnjava Džeri. „Kakve god zamislite, biznis, elegantne, muške, ženske, ludačke  – samo recite“, nastavlja on. „Naša prodavnica je ujedno i zanatska radionica – sve na jednom mestu! Ovde nas desetak zaposlenih neprestano konstantno cirkuliše između dve prostorije i tako izgleda naš radni dan.“
Sledećeg momenta ruke su mi bile pune raznih uzoraka materijala: Non Iron, Wrinkle Free, šareni, jednobojni, ultra premium Giza Cotton… svašta sam pipnuo uz gratis kurs o poznavanju materijala o kojima ništa nisam znao. Nekoliko minuta kasnije ispred mene na monitoru uživo se kreirala, prema mojim instrukcijama, nova Tailor Made košulja. Odabrao sam materijal za osnovu košulje, detalje u drugoj boji, kosu čvrstu kragnu, skriveno kopčanje, dugmad od školjke i moje inicijale vezene na levoj manžetni u diskretnoj beloj boji.
Dok mi krojačica uzima mere, Džeri me s osmehom moli da ne uvlačim stomak i nakon što su mere na papiru, a model na monitoru moja prva Košulja po meri je finalizovana i poručena.
Deset dana kasnije dolazim da preuzmem košulju i nestrpljivo čekam da mi je donesu. To je to! Apsolutno je savršena, potpuno realizovana slika iz moje glave! Tu moju misao uz osmeh Džeri je odmah uhvatio i klimnuo glavom kao da je to video već stotinu puta.
Malo kasnije oblačim košulju i spremam se za večeru. Gledam se u ogledalu i razmišljam kako kroj nepogrešivo prati mere tela, a premium materijal daje poseban osećaj uz koji momentalno ostavljam u prošlosti konfekcijske košulje.
Moja nova preporuka iz Tailor Made iskustva svima je – MojKrojac.com jer potraga za pravom košuljom ne mora da traje godinama. Rešiš da ugodiš sebi i svim svojim zahtevima i jednostavno za desetak dana uživaš kada zakopčaš poslednje dugme na košulji spreman za nova ugađanja.