14.04.2017.

Holivudski glamur na Jackie O način

Ivana Minić
Pinterest, Promo

5 beauty tajni legendarne Jackie Kennedy

jackie

John i Jackie snimljeni 1962. godine

Pripada redu najelegantnijih prvih dama Amerike: Jackie Kennedy Onassis i danas važi za modnu i beauty ikonu stila. I dan-danas njeno ime povezuje se s glamurom starog Holivuda. Svaki njen nastup – oficijelan ili nonšalantan – bio je savršen, a uz širok osmeh i magnetični pogled, plenila je sofisticiranom lepotom. Međutim, iza jednostavnih outfita krila se disciplina i predanost. I nije bez razloga važila za najlepšu žena sveta i to sve do duboke starosti (1929–1994).

Naravno, nije svakoj ženi podaren genetski materijal za prvu damu koja uvek deluje istovremeno savršeno i prirodno. Mnogim ženama nedostaje neophodna doza perfekcionizma (kao i predsednik za supruga!). Pa ipak, njene beauty tajne kriju iznenađujuće jednostavne trikove koje svaka od nas može da primeni.

1 VERUJTE U SVOJ OSMEH

Jackie Kennedy se često osmehivala, i to uvek otvorenih usta. Kao prvo, zbog toga što se to tada očekivalo od prve dame, a, drugo, širok i iskren osmeh daje neverovatno samopouzdanje. Zato, smejte se, prvom prilikom kada se budete fotografisali, otvorenih usta. Garantujemo da ćete imati više nego pozitivan feedback.

2 MATCH & MATCH

Cipele odgovaraju torbi, kao i ružu za usne, a ruž odgovara noktima… Znate na šta ciljamo? Nije dovoljan samo savršen stajling za upečatljiv nastup – već i unutrašnja lepota (i mir!) koja sa spoljašnjim izgledom stvara jednu homogenu kompletnu sliku.

jackie

Zaštitni znak: crne naočare i Lovely Patchouli 55 iz manufakturne haute parfimerije Krigler

3 UVEK NOSITE SA SOBOM…

Crne sunčane naočare. Velike i crne. Uvek.

4 PRONAĐITE SVOJ MIRIS

Ništa ne daje takav push vašem samopouzdanju kao nekoliko kapi omiljenog parfema. To je znala i Jackie O, koja je godinama bila verna jednom parfemu i to Lovely Patchouli 55 iz manufakturne haute parfimerije Krigler. Za izradu ovog jedinstvenog mirisa potrebno je mnogo vremena – više od dve i po godine. Pronađite i vi svoj savršeni miris i učinite ga ličnim, miris po kojem će vas ljudi pamtiti. Naš predlog: Flowerbomb Bloom, Victor & Rolf, 9.116 dinara.

5 VAŠA KOSA JE VAŠA SVETINJA

Jackie je često spavala sa svilenom maramom oko glave kako bi čuvala kosu, odnosno njene krajeve od lomljenja. Vi ne morate ovo da radite, ali vodite računa da kosu negujete na pravi način pravim preparatima. Priuštite svojim vlasima jednom nedeljno vrhunsku negu ampulama i maskama i videćete da će vam vaša griva na tome biti zahvalna. Beauty savet: „Na mom stolu uvek stoji jedna bočica ulja za negu krajeva“ (Kérastase Elixir Ultime Oil, 4.700 dinara).