16.03.2019.

Ilustracija BiH slikara Safeta Zeca na kutiji novog parfema Hermès

42 magazin
promo

Ilustracija proslavljenog bosanskog slikara Safeta Zeca naći će se na kutiji za novi parfem kompanije HermèsUn Jardin sur la Lagune (Vrtovi lagune)

Safet Zec za HermèsSafet Zec za Hermès

Parfemom Un Jardin sur la Lagune Hermès slavi snove  i poziva sve da otkriju  tajno mesto u Veneciji, gde mirisi stižu sa neba. U ovom vibrantnom i nežnom parfemu miris magnolije i pitospora  mešaju se sa kapima mora kreirajući blaženstvo.
A na pakovanju, ulazu u to blaženstvo stoji ilustracija Safeta Zeca, bosanskohercegovačkog slikara, ilustratora i grafičkog dizajnera.

Cvetanje u senci snova… ovo je peti miris u kolekciji Hermès Garden-Perfumes i prvi koji je kreirala Christine Nagel, perfimer kuće Hermès od 2013.

Inače, po prvi put ove godine Hermès od 8. marta do 31. maja  organizuje međunarodno takmičenje za dizajn marame: LE GRAND PRIX DU CARRÉ HERMÈS. Takmičenje je besplatno i otvoreno za sve talentovane ljude – dizajnere, slikare, ilustratore i grafičke dizajnere. Hermès će kupiti originalne dizajne pobednika kako bi ih reprodukovao u jednoj od svojih budućih kolekcija.

Od 1937. godine Hermès je reprodukovao preko 2.000 originalnih dizajnerskih rešenja na svili.