12.10.2020.

Gradski đir! Kalendar dešavanja za nedelju od 12. do 18. oktobra

42 magazin
Promo

Pobedite oblake i sivilo, predlozi sa naše liste tome služe

Vidimo se!!!

DEVS: O čemu se u stvari radi ovde? u DOB-u – 12. oktobar

gradski đir

Postoji li slobodna volja ili je sve unapred upisano? Imaju li naši postupci ikakvog značaja? Šta se dešava u Silicijumskoj dolini? Mnogo je pitanja, ali će Miloš Cvetković i gosti probati da odgovore i na ono najteže: O čemu se radi u seriji Devs u Domu omladine Beograda od 19 časova.

Izložba STRELICE Simonide Rajčević u DOB-u – 13. oktobar

gradski đir

Izložba slika Simonide Rajčević pod nazivom Strelice biće otvorena u utorak 13. oktobra u 19 sati u Domu omladine Beograda.
Pozicija sagledavanja šire slike projekta Strelice bi mogla biti iščitana kroz fragmente iz popularne kulture, ali ujedno i shvaćena kao referentni sistem koji objedinjuje i suprotstavlja normative ustanovljene u kulturi i društvu. Insceniranjem događaja, koji u momentu eskalacije postaju zaleđeni u vremenu, umetnica ukazuje na važnost pozicija agresora i žrtve koji se pod određenim okolnostima bore za autoritativnost nad drugim(a). Na taj način simulakrumi sa slika postaju označitelji za borbu koja u zavisnosti od prikaza događaja predstavlja svojevrsnu aluziju na društvene diskurse pozicionirane u popularnoj kulturi, a kroz preneseno značenje – u svakodnevnom životu.

Simonida Rajčević: Tamni oblak obavijen velom duginih boja

Kinoteka Polet: Ace in the Hole 13. oktobar

gradski đir

Nastavljamo sa Poletovom kinotekom, ovog puta u utorak od 20 časova. Gledamo film Ace in the Hole. Ulaz je besplatan, platno je veliko. Vidimo se!

Džez sa Stavom (Jazz With Attitude)! u Strogom centru – 13. oktobar

gradski đir

Strogi centar i Loud Minority Belgrade hrane dušu i telo i pozivaju vas da i ovog utorka od 18 sati zauzmete Jazz sa stavom.
DJ Machiavelli prostire zvučnu podlogu sa dobro poznatog mix pulta, dok Aki filuje i pazi da svi gosti dobiju sve što im je potrebno da mogu da zauzmu pravilan stav.
Dobro došli!

Big Lebowski na otvorenom u Novom bioskopu Zvezda – 14. oktobar

gradski đir

Veliki batica ponovo jaše na velikom platnu. Urnebesna komedija braće Koen iz 1998. o lenjom zgubidanu Lebovskom koji postaje glavni akter nemilih događaja – tokom jedne zamene identiteta. Neverovatni eklektični likovi, apsurdni zaplet i neponovljivi Džon Gudman, Stiv Bušemi i Džef Bridžis u ulozi Batice Leboskog u jednom od najboljih američkih filmova 20. veka. Sreda od 20 časova u Novom bioskopu Zvezda.

Festival srpskog podzemlja 6 u domu b-612 – 14. i 15. oktobar

gradski đir

Ovogodišnji, 6. po redu Festival srpskog podzemlja biće održan od 14. do 15. oktobra 2020. U okviru Festivala biće predstavljena tri programa – koncertni, izložba andergraund publikacija – fanzina i DIY market.
U sklopu koncertnog programa festivala nastupiće 6 izvođača (detaljnije o izvođačima u nastavku teksta).
Zbog neizvesnih okolnosti, zbog trenutne pandemijske situacije i kako bismo izbegli otkazivanje događaja, doneli smo odluku da Festival realizujemo onlajn.
Nastupi će biti prenošeni uživo sa dve lokacije na više Facebook stranica i YouTube kanala. Uskoro ćemo objaviti vreme održavanja i detalje koji se odnose na koncerte. Više na linku ovom.

Zvuci s reke sa / Kobra Deluks u KC Gradu – 16. oktobar

gradski đir

Kolektiv United Sounds of Belgrave, sa željom da vam olakša jesenje izlaske u grad i ponovnu integraciju u društvo, predstavlja se serijom druženja u bašti KC Grada, kroz rezidenturu pod nazivom Zvuci s reke sa …
Peti u nizu serijala i poslednji ove sezone, predstavlja Tetovažerski studio Kobra deluks, koji će ovim prilikom proslaviti svoj 7. rođendan, a pored muzičke selekcije počastiće nas i svojim merchom koji ćete moći da pazarite iste večeri!
Druženje je zamišljeno u formatu matinea na otvorenom, kako biste posle škole, fakulteta, posla i obaveza ugrabili poslednje zrake miholjskog leta, zavalili se u ležaljku, pijuckali piće i opuštali se na muzičkim talasima naših gostiju.
Upad: free < 19:30 > 200 RSD.

VROOOM u Dorćol Platzu 16. oktobar

gradski đir

Nakon više od 150 nastupa u 13 država, uz 37 festivalskih nagrada u muzičkim predstavama Dogvil i Jami distrikt, grupa Vrooom ponovo svira i van pozorišta: 16. oktobra u Dorćol Platzu.
Zbog situacije i mera predostrožnosti povodom virusa Covid-19 broj ulaznica ograničen je na 90! Cena karte je 800 dinara.

Izgubljeni pejzaži u Bitef teatru – 16, 17. i 18. oktobar

gradski đir

Uoči revolucije veštačke inteligencije, plesni komad Izgubljeni pejzaži ispituje ideju – šta znači biti čovek i šta bi moglo značiti biti mašina?
Čovečanstvo je različito od bilo kog drugog životnog oblika na zemlji. U stanju smo da imamo apstraktne misli, možemo se baviti tim mislima i svoje misli i osećanja možemo izraziti kroz umetnost. Imamo dušu, koja je bestelesna suština ljudskog bića i upravo je duša ta koja nas razlikuje od drugih vrsta / oblika, bilo da su životinjske, sintetičke ili robotske.
Ali šta ako je duša samo rezultat apstraktne misli, ništa više od same ideje? Šta ako naše odlučivanje funkcioniše na isti način na koji funkcionišu algoritmi mašina i računara? Šta ako su naša osećanja, iskazana tokom ovog algoritamskog načina donošenja odluka, isključivo tu da posluže ishodu algoritma?
Koreografija: Dunja Jocić, dramaturgija: Nikola Zavišić, muzika: Aleksandra Đokić, kostim: Slavna Martinović, video-produkcija Filip Mikić.
Reprize: 17 i 18. oktobar.
Cene pojedinačnih ulaznica za reprizna igranja su 1.000 dinara i 800 dinara.
Rezervacije: telefonom: +381 69 899 24 00 (od 10 do 14 i od 18 do 20 sati) i e-mailom: blagajna@bitef.rs

Festival testa, testenine i hleba Testival No 2 u Dorćol Platzu – 17. i 18. oktobar

gradski đir

Drugi festival testa, testenine i hleba TESTIVAL biće održan u Dorćol Platzu u subotu i nedelju 17. i 18. oktobra od 11 do 18 sati. Posetioci će, tokom dva festivalska dana, moći da vide ponudu sa akcijskim cenama preko 30 izlagača i prisustvuju na više od 10 radionica sa degustacijom! Hleb je osnovna tema Festivala Testival 2020 #2.

Bajaga i Instruktori u bašti kluba Fest – 17. oktobar

gradski đir

Bajaga, jedan od najvećih i najcenjenijih bendova u regionu nastupiće ove jeseni prvi put u Festu 17. oktobra!!!
Ulaznice od 10. oktobra koštaju 2.800 dinara, a na veče koncerta 3.000 dinara.
Bajaga će u Festu, između ostalog, promovisati i novi, 13. studijski album Bajage i Instruktora, Ovaj svet se menja u izdanju PGP RTS i Croatia Records.
Požurite po svoje ulaznice jer je njihov broj ograničen!