11.08.2017.

Geometrijske ilustracije inspirisane najlepšim predelima sveta

Jelena Cerović
Eric Boufarhat

Uspomene sa putovanja ne moraju uvek biti fotografije…

ilustracije

Da li vam se često desi da poželite da imate moć da se transportujete na bilo koje mesto na planeti? Možda ste pre od onih ljudi koji maštaju o tome kako miriše trešnjin cvet u parkovima Japana, u proleće, ili vas više interesuje osećaj vrelog pesaka pod prstima sa plaža Rio de Žaneira… Svi bismo želeli da smo među onim srećnicima koji su imali prilike da putuju i posete ove destinacije i da u ovim osećajima stvarno uživaju. Sastavni deo svakog putovanja jesu fotografije koje su postale nezaobilazan segment svakog odmora, pogotovo od kad možemo vrlo lako da ih zabeležimo svojim mobilnim telefonom, i to sa sve boljom rezolucijom. Jedina razlika jeste što sada umesto u album fotografije slažemo na Instagram sa hashtagovima umesto natpisa na poleđini.

Australijski umetnik Eric Boufarhat imao je prilike da proputuje svet. Inspirisan najlepšim predelima planete, odlučio je da kroz ilustracije ovekoveči destinacije koje je posetio. U svojoj kolekciji Travel Journey predstavio je ilustracije minimalističkog stila, koje su urađene na bazi geometrijske šeme, sa jednolično obojenim površinama, a ono što ih čini posebnim jeste da svaka poseduje simbol odabrane destinacije.

Bilo da se radi o Ajfelovoj kuli u Parizu ili o piramidama u Kairu, ovaj umetnik prikazao je prefinjen i delikatan vizuelni univerzum koji svakom može poslužiti kao geografska inspiracija. Ostale ilustracije možete pogledati na njegovom Instragram profilu.