13.01.2017.

Ekskluzivna parfemska kreacija: Baccarat Rouge 540

Metropoliten je u 2017. godinu ušao sa još jednim novim parfemskim brendom, MAISON FRANCIS KURKDJIAN

landing_rouge540

Susret parfemske kuće i prestižnog proizvođača kristala  – i kristalnih parfemskih bočica – rezultirao je sublimiranim mirisom kreiranim u čast 250-te godišnjice kuće Baccarat.  Baccarat je povodom svog velikog jubileja kreirao ekskluzivnu parfemsku bočicu sečenu od jednog komada kristala, napunjenu mirisom koju je kreirao Francis Kurkdjian.  Proizvedeno je samo 250 bočica, a cena jedne bila je 4.000 dolara, još uvek se može kupiti na Baccarat sajtu.

– Kristal nastaje spajanjem tri elementa: minerala, vatre i zanatskog umeća. Da bi se dobila originalna Baccarat boja, 24-karatno zlato dodaje se kristalu, koji se potom zagreva na 540 stepeni,  jer to je temperatura na kojoj Baccarat kristal dobija svoju legendarnu crvenkastu boju. Želeo sam da miris koji prenosi prozirnost i čvrsoću kristala bude prozračna kompozicija.  Takva je inspiracija za Baccarat Rouge 540 – kaže Kurkdjian.

Danas je miris dostupan u klasičnoj kolekciji Maison Francis Kurkdjian.

Raskošna kompozicija drvenastih, cvetnih nota i ambera, prozračna, intenzivna i snažna, nema klasične gornje, srednje i bazne note: reč je o igri tri elementa, tri jedinstvena akorda. Akord jasmina i šafrana daje sjaj i ostavlja delikatno začinjen miris na koži. On zatim prepušta primat drvenastom akordu kedra, robustnom i toplom, a za njim dolazi mineralni akord sivog ambera, istovremno topao i hladan, koji daje dubinu mirisu i vezuje ga za impresije samog Baccarat stakla.

Miris koji je prvobitno zamišljen kao ekskluzivno vlasništvo samo 250 srećnih (i bogatih) vlasnika, sada je dostupan u parfimeriji Metropoliten u Beogradu, u kojoj se Maison Francis Kurkdjian (24.570 din, 70 ml EDP ) eskluzivno prodaje.

@MetropolitenBG @franciskurkdjian #BacarratRouge540