12.01.2017.

8 genijalnih beauty trikova sa vazelinom

Mila Rebac

Parafinska pasta je potpuno potcenjena, i to nepravedno. Mi je vraćamo u prvi red kozmetičkih preparata na vašoj polici!

Vaseline

Pre oko 150 godina američki hemičar Robert Chesebrough otkrio je vazelin. Tada se sasvim sigurno nije ni pomišljalo na to da se sa ovom parafinskom pastom može mnogo više od umirivanja suvih delova kože. Da li znate šta sve možete sa vazelinom? Dozvolite nam da vam otkrijemo osam genijalnih beauty trikova pomoću ovog potpuno potcenjenog gelastog proizvoda.

1 Meke i nežne usne
Piling za usne sa wow efektom: nanesite tanak sloj vazelina na usne, izmasirajte ih četkicom za zube i dobićete najmekše usne – za svega nekoliko sekundi.

2 Vrhunski highlighter
Vazelin će se pobrinuti i za akcentovani decentni sjaj na jagodičnim kostima. Isti efekat dobićete ako ga nanesete i ispod obrva – za zanosni i očaravajući pogled. A leti, kada su noge u prvom planu, nanesite parafinsku pastu duž potkolenice – ona će nogama pružiti dodatni sjaj.

3 Protiv neposlušne kose
Većina dama deli isti problem: neposlušne vlasi koje uporno odbijaju da se povinuju četki i fenu. Rešenje: prstima nanesite ultratanak sloj vazelina na problematična mesta i dosadne antenice će konačno posustati. Vodite računa da ne preterate u količini kako vam se kosa ne bi umastila već prvog dana.

4 Koloracija kose
Žene koje farbaju kosu kod kuće ne moraju više da strahuju od fleka na čelu od farbe za kosu. Pre nanošenja farbe, utapkajte vazelin duž linije čela – i problem je rešen.

5 Za lepe trepavice
Za prirodan look: umesto maskare posegnite za vazelinom. Nanesite ga pomoću četkice za maskaru, tako ćete trepavice fantastično definisati, dati im sjaj i punoću. Plus: ovaj makeup ne morate uveče da skidate jer istovremeno neguje i trepavice i kapke.

6 Efektne obrve
Plavušama je često problem da pronađu odgovarajuću boju kajala za obrve koji se istovremeno podudara sa tenom kože lica i bojom kose. Stoga predlažemo da ih uopšte ne naglašavate olovkom ili senkom – oblikujte ih s malo vazelina i četkicom za obrve. Čini čuda, verujte nam na reč!

7 Preparati za samopotamnjivanje
Kada smo konačno odbacili opasnu solarijumsku preplanulost, prešli smo na preparate za samopotamnjivanje. Sjajna opcija za bronzani ten – s manama. Naime, pri nanošenju preparata za samopotamnjivanje vrlo često se dešava da ruke, dlanovi, laktovi i kolena dobiju neželjenu tamniju nijansu (zbog debljine kože). Savet: Pre nanošenja preparata za samopotamnjivanje pomenuta mesta namažite vazelinom – on koži neće dozvoliti da upije više preparata nego što je potrebno.

8 Ups, opet ruž na zubima
Nema veće neprijatnosti nego kada se žena nasmeje i pokaže – ruž i na zubima. Ono što zaista pomaže jeste da namažete prednje zube tankim slojem parafinske paste koja ne dozvoljava ružu da se preslika na zube.