15.12.2017.

David Bowie Unseen: Ne, niste videli sve fotografije velikog umetnika

42 magazin
Tony McGee, Pinterest

Nedavno je u Londonu predstavljena izložba David Bowie Unseen, na kojoj Tony McGee predstavlja svoje dosad neprikazane fotografije pop-kameleona

fubiz-david-bowie-tony-mcgee-photography-11

O životu muzičara, pesnika i glumca Davida Bowiea (Dawid Robert Jones) poznato je gotovo sve. Nakon što je u januaru 2016. izgubio bitku sa rakom i napustio svet ostavivši svoje vizionarsko delo, poslednji, 26. album Blackstar, ovaj superstar ne prestaje da inspiriše fanove i javnost svojim ogromnim delom, ali i delima čiji je nastanak inspirisao.

Ova dragocena kolekcija prikazuje Davida u privatnim momentima – neverovatnu privilegiju za ljubitelje i obožavatelje jedne od najvoljenijh, najtraženijih i najfotografisanijih muzičkih ikona na svetu

U galeriji Imitate Modern u Londonu u novembru je prikazana izložba David Bowie Unseen, izbor retkih i do sada neprikazanih portreta ovog velikog umetnika i kameleona, a koje je uradio britanski fotograf i sineasta Tony McGee.
Ova dragocena kolekcija prikazuje Davida u privatnim momentima – neverovatnu privilegiju za ljubitelje i obožavatelje jedne od najvoljenijh, najtraženijih i najfotografisanijih muzičkih ikona na svetu.
Prošle godine mogli ste da uživate u izložbi Belgrade to Bowie fotografa Brajana Rašića u Jugoslovenskoj kinoteci u Beogradu.

A ovo su samo neke od fotografija sa izložbe David Bowie Unseen:

David Bowie Unseen

David Bowie Unseen

David Bowie Unseen

David Bowie Unseen

David Bowie Unseen

David Bowie Unseen