13.12.2017.

Naučna zabava za sve uzraste: 11. Festival nauke – Jedan na jedan

42magazin
Festival Nauke Promo

Od 14. do 17. decembra na Beogradskom sajmu biće organizovan najveći naučni festival u regionu, 11. Festival nauke, najbolja naučna zabava za sve uzraste.

????????????????????????????????????

Popularna manifestacija još jednom će zagolicati maštu i provesti kroz svet nauke desetine hiljada posetilaca željnih naučne zabave i novih naučnih saznanja. Pod sloganom Jedan na jedan svi zainteresovani i ove godine moći će da izađu na crtu najvećim naučnim izazovima, ali i da u neposrednom direktnom kontaktu sa naučnicima isprobaju različite naučne eksperimente i upuste se u nezaboravne naučne avanture.

Pod sloganom Jedan na jedan svi zainteresovani i ove godine moći će da izađu na crtu najvećim naučnim izazovima

Festivalski program ove godine raspoređen je u četiri hale Beogradskog sajma na više od 6.000 kvadrata i donosi brojne novine. Interaktivne naučne postavke raspoređene su u halama 7, 8 i 9, dok je eksplozivna Naučnofantastična bina ove godine smeštena u Halu 5. Kao jedna od najzanimljivijih festivalskih poslastica, s posebnom pažnjom osmišljen je svojevrsni festivalski poligon, zona sa interaktivnim postavkama pod nazivom Nauka u pokretu.

fn45

Kroz interaktivne postavke publici će se na Festivalu nauke približiti noviteti i najsavremenija naučna saznanja na razumljiv i popularan način. Tako će posetioci proći kroz različita geološka doba i postanak planete, kroz život u najširem obliku, formiranje i kretanje živih bića i čoveka bilo kroz pokret, sport, energiju koja pokreće prevozna sredstva, do demonstracije čeonih sudara, prve pomoći, kao i raspoloženja Nao robota. Pored zone Nauka u pokretu (Hala 9), novitet na ovogodišnjem festivalu je i Mala naučna bina, kutak za druženje sa naučnicima koji će deliti svoja saznanja i iskustva iz brojnih naučnopopularnih oblasti, prilagođeno kako starijim, tako i mlađim posetiocima. Najmlađe radoznalce i ove godine dočekuje razigrana Mala zona (Hala 8), dok će tinejdžeri zaljubljeni u nauku moći da se druže sa svojim genijalnim vršnjacima u zoni Ekspertinejdžera (Hala 9).

fn44

Naučnofantastična bina (Hala 5) ove godine ugostiće naučnike i naučne komunikatore iz celog sveta. Iz Francuske stiže Pariska cirkuska akademija La belle Apocalypse, koji će u saradnji sa fizičarom publici pojasniti kako to cirkuski izvođači uspevaju da prkose gravitaciji, dok iz Austrije na Festival dolazi kompanija OMAi, koja će iPAD pretvoriti u alat kojim će posetioci moći da izraze svoju kreativnost uz virtuelno slikanje grafita.

Kroz interaktivne postavke publici će se na Festivalu nauke približiti noviteti i najsavremenija naučna saznanja na razumljiv i popularan način

Najveća zvezda ovogodišnjeg festivala dolazi iz SAD! Reč je o Stivu Vulfu, komunikatoru nauke, koji će demonstrirati naučne principe koji stoje iza specijalnih efekata u holivudskoj filmskoj industriji. Sa svojim dvadesetpetogodišnjim iskustvom, Vulf i njegov tim stoje iza brojnih kaskaderskih vratolomija i neverovatnih scena koje oduzimaju dah u svetskim blokbasterima, a do sada je sarađivao sa zvezdama kao što su Tom Kruz, Al Paćino, Tom Henks i mnogi drugi. Na Naučnofantastičnoj bini zablistaće i boje Poljske, Estonije, Bugarske i Izraela.

fn10

Festivalske karte, po ceni od 450 dinara, mogu se kupiti na Eventim prodajnim mestima u celoj Srbiji, a tokom trajanja manifestacije, pored pomenutih prodajnih mesta, karte će moći da se kupe i na samoj lokaciji – Beogradskom sajmu. Festivalska karta važi za jedan festivalski dan u halama 7, 8 i 9, kao i za Halu 5, u kojoj je smeštena Naučnofantastična bina. Deca do pet godina starosti, uz pratnju roditelja ili staratelja, ne plaćaju ulaz.

Radno vreme Festivala: od 10 do 19 časova
Više na : http://festivalnauke.org/